02 / 05 / 2024

Zorlu Gayrimenkul, Raffles Hotel Resorts'la anlaştı!

Zorlu Gayrimenkul, Raffles Hotel Resorts'la anlaştı!

Zorlu,  Zincirlikuyu'daki projesinin parçalarından biri olan otelin işletmesi için dünyada 'premium luxury' klasmanın en önemli isimlerinden biri olarak anılan Raffles Hotel ile 30 yıllığına anlaştı



Zorlu,   Zincirlikuyu'daki projesinin parçalarından biri olan otelin işletmesi için dünyada 'premium luxury' klasmanın en önemli isimlerinden biri olarak anılan Raffles Hotel ile 30 yıllığına anlaştı.

Zorlu Gayrimenkul'un İstanbul Zincirlikuyu 'daki 102 dönümlük arsada 2 milyar 500 milyon dolarlık yatırım yaparak geliştirdiği ve inşaatında büyük ölçüde ilerlediği Zorlu Center'da yer alacak otel açıklandı. Projede sadece otel için tasarlanan bloğun yönetimini dünyanın bu alandaki uzman isimlerinden biri olarak kabul edilen Raffles Hotel & Resorts yapacak. Zorlu Gayrimenkul'un markayla yaptığı işletme anlaşması 30 yılı kapsıyor.
Premium luxury klasmandaki otel markası olarak nitelendirilen Raffles Hotel & Resorts, 175 milyon dolarlık yatırımın yapılacağı ve 2012 sonunda hizmete açılacak olan otelle birlikte Türkiye'ye ilk kez girmiş oluyor.

30 yıllığına anlaştılar
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı A. Nazif Zorlu, Türkiye'nin ilk ve tek beş fonksiyonlu karma kullanım projesi olarak nitelendirdiği Zorlu Center'da alanının marka isimleriyle çalışmaya büyük bir özen gösterdiklerinin altını çizerek şöyle konuştu: “İstanbul 'un beşi bir yerdesi olarak nitelediğim projenin önemli bir fonksiyonu olan otel kısmı için dünyaca ünlü bir zincirle anlaştık. Projeye yakışan bir kuruluşla birlikte çalışacağız. ”
Raffles 'in dünyadaki dokuz oteli bünyesinde bulundurduğuna ve beş tanesini daha açma hazırlığında olduğunu belirten Zorlu, çalışma şartlarına dikkat çekti. Markayla 30 yıllığına anlaştıklarını söyleyen Zorlu, 'İşveren taraf Zorlu Gayrimenkul. Sözleşme gereği farklı fonksiyonlara farklı bir ücret ya da yüzdelik dilim ödemesi yapılacak. Raffles 'in bilgi ve birikiminden yararlanacağız. Projenin diğer önümüzdeki kısımları içinde yönetim anlamında konusunda uzman firmalarma görüşüyoruz ” dedi.
Türkiye 'nin dünya ekonomisi, özellikle İstanbul 'un da dünya turizminde yükselen değer olduğunu ifade eden Raffles Hotels&Resorts Başkanı John Johnston 'da İstanbul 'u büyüme planlarına dhil etmelerinde Zorlu Center projesinin etkili olduğunu söyledi.

RAFFLES, ZORLU İLE NASIL BİR OTEL İçİN ANLAşžTşž
İstanbul Zincirlikuyu gibi merkezi bir alanda yer alan otel için planlanan yatırım değeri 175 milyon dolar. 180 oda olarak projelendirilen otelde bu odalardan 130 'u standart, 50 'si süit olacak. İstanbul manzarasının algılanabilmesi için odaların büyüklüğü ortalamanın üzerinde tutularak standart odalar minimum 65 metrekare, suitler ise 370 metrekare olarak tasarlandı. Bu arada otelin adı Raffles İstanbul Zorlu Center olarak belirlenmiş durumda.

TÜRKİYE'YE GİREN RAFFLES KİMDİR
Zorlu Gayrimenkul 'un yeni partneri Raffles Hotels & Resorts, dünyanın dokuz ayrı coğrafyasında sakin tatil otellerinden şık otellere kadar uzanan dokuz oteli bünyesinde bulunduruyor. Bulunduğu coğrafyalar ise Singapur, Kamboçya, çin, BAİ, Suudi Arabistan, şžeyseller ve Fransa'dan oluşuyor. Önümüzdeki iki yılda Maldivler, Endonezya, Filipinler ve çin'de yeni oteller açmaya hazırlanan marka, Raffles, Fairmont ve SwissÜ´tel markalarıyla dünya çapında 98 otel ve resort işleten FRHI Holdings'in çatısı altında faaliyet gösteriyor.   Marka, sadece 2011 yılında bile   aralarında ABD'de varlıklı tüketiciler arasında gerçekleştirilerek sonuçlandırılan 'En İyi Lüks Otel Markası'nın da bulunduğu yedi ödülün sahibi oldu.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön