27 / 04 / 2024

Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu!

Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu!

İzmir'deki tartışmalı projeler arasında yer alan ve Çankaya'daki Orkide Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu. Söz konusu kararı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi duyurdu...



İzmir'in en tartışmalı projeleri arasında yer alan ve Çankaya’daki Orkide Alışveriş Merkezi’nin yer aldığı alanda Zorlu Holding imzası ile hayata geçirilecek olan gökdelen projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası  İzmir  Şubesi'nin açtığı Zorlu Konak projesinin ruhsat ve imar planı değişikliğinin iptali davasında İzmir 2. İdare Mahkemesi karar verdi. Ege'de Son Söz'de yer alan habere göre mahkeme, bilirkişi heyetinin kararı doğrultusunda planları iptal etti. Söz konusu karar üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’ne bir yazı yazan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, mahkeme kararı sonucunda iptale konu olan planlama alanında kalan inşaatlarda, yeni imar planları onaylanıncaya kadar seviye tespiti yapılması ve inşaatın durdurulması zorunluluğunun yerine getirilmesi talep edildi. Söz konusu yazıya yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi tüm inşai faaliyetlerin hazırlanmış olan Yapı Tatil Tutanağı ile durdurulduğunu kaydetti.

Zorlu Konak ın inşaatı durduruldu!


TMMOB: YEREL YÖNETİMLER SINIFTA KALDI

Tartışma yaratan kararı duyuran Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi yaptığı açıklamada yerel yönetimlerin Zorlu Konak Projesi’nde sınıfta kaldığını belirterek, “Yaşanan bu gelişmelerden de anlaşılacağı üzere ruhsat ve dayanağı imar planına ilişkin olarak açmış olduğumuz dava ve sonrasında Mahkeme tarafından planın iptaline ilişkin verilen karara rağmen idareler son dakikaya kadar sorumluluk almaktan kaçınmış ve nihayet ısrarlı bir biçimde yapmış olduğumuz yazışmalar sonucunda "kent suçu"na iliskin inşaatın durdurulduğu tarafımıza bildirilmiştir. İlgili belediyeler hukuka aykırı olan bu ruhsatı iptal etmekten kaçınsa da, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi olarak şehrin merkezine hançer saplanmasına da başka bir şehir suçuna da izin vermeyeceğiz! Şehrimiz sakinlerini İzmir`e sahip çıkmaya davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Mistral GYO Çeşme projesi 24 Şubat'ta satışta! Yeni proje!

KİPTAŞ Kartal Metem Birlik Sitesi projesinde son dakika! Uzlaşı oranı yüzde 90'ı geçti!

Avrupa'da kiraların en yüksek olduğu şehir Amsterdam oldu!


Geri Dön