Yeni Şirketler

Zorlu'dan ''Hukuka saygılıyız'' açıklaması

Zincirlikuyu Karayolları arazisini, ihalede 800 milyon dolarla alan ve bedeli peşin ödeyen Zorlu Grubu, Danıştaş 6'ıncı Dairesi'nin imar planının yürütmesinin durdurması üzerine ''Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz'' açıklamasını yaptı.

Zorlu Yapı Yatırım Genel Müdürü Levent Ergül, Danıştay 6. Daire'nin Zincirlikuyu Karayolları arazisi imar planının yürütmesini durdurma kararının ardından bir açıklama yaptı.

Ergül, şirketin, açılmış davalara rağmen 800 milyon dolarlık arazi bedelini 30 Mayıs 2007'de Özelleştirme İdaresi'ne peşin olarak ödediğini vurgulayarak, yürütmeyi durdurma kararına karşı Dava Daireleri Genel Kurulu'na itiraz yolunun açık olduğuna dikkat çekti. Konuyla ilgili sürecin devam ettiğini aktaran Ergül, "Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz" dedi.

Projenin 2010'da bitirilmesi planlanıyor

Davanın sivil toplum örgütleri tarafından 1/5000'lik imar planının iptali istemiyle ve yürütmeyi durdurma talepleriyle açıldığını belirten Ergül, şunları söyledi: "Çalışmalarımıza hukuk kuralları çerçevesinde kamu yararını gözetecek şekilde yön vereceğimizi kamuoyuyla paylaşmak isteriz. İhale sonrasında, uluslararası bir mimari yarışma ile dünya çapındaki benzerleriyle boy ölçüşecek nitelikte bir eserin yaratılması hedeflenmiştir. Nihai seçimi Anıtlar Kurulu tarafından gerçekleşecek olan projede en ileri inşaat teknolojileri kullanılacaktır."

Özelleştirilmeye karşı açılan diğer 3 davanın, Danıştay 13. Daire tarafından görüldüğüne ve gerek ilgili Daire, gerekse Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından satışın ve özelleştirmenin hukuka uygun bulunarak oybirliğiyle onaylandığına dikkat çeken Ergül, arazi üzerine yapılacak olan eserin `2010 İstanbul Kültür Başkenti' etkinliklerine yetiştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Milliyet