Ekonomi

Zorunlu trafik sigortası neleri kapsar? Zorunlu Trafik Sigortasının genel şartları nelerdir?

Zorunlu trafik sigortasına dair pek çok vatandaşın merak ettiği bazı hususlar bulunmaktadır. Gelin o huşulardan bazılarına değinelim. İşte detaylar! Her iki sigorta türü de motorlu taşıtlar için yapılsa da tamamen farklı hasarları güvence altına alıyor

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI NEDİR?

Zorunlu trafik sigortası, kimi zaman kaskoyla karıştırılabiliyor. Her iki sigorta türü de motorlu taşıtlar için yapılsa da tamamen farklı hasarları güvence altına alıyor. Kasko, kaza durumlarında senin arabanda oluşan maddi hasarları karşılıyor.

Peki, zorunlu trafik sigortasının içinde neler var, neleri karşılar? Zorunlu trafik sigortası, kaza durumunda karşı tarafa verdiğin zararları karşılamaktadır. Kaza olduysa eğer çarpan aracın trafik sigortası yoksa ortaya çıkan maddi hasarların tamamı, kazaya neden olan aracın sahibi tarafından ödenmektedir. Bu nedenle de araç sahibi olan herkesin zorunlu trafik sigortasını geciktirmeden yaptırması kendisi ve trafikteki diğer sürücüler için büyük önem taşımaktadır.

İşte zorunlu trafik sigortasına dair merak edilen detaylar…

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI NELERİ KAPSAR?

Araç zorunlu trafik sigortası, temel olarak karşı tarafın gördüğü hasarları içermektedir onları kapsar. Poliçenin içeriğine bakıldığı zaman karşı tarafın aracına verdiğin maddi hasarı, üçüncü şahıslara verdiğin bedensel zararı ve doğacak hukuki süreçlerin masraflarını sigortandan karşılanabilir.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASININ GENEL ŞARTLARI NELERDİR?

Zorunlu trafik sigortası genel şartları en merak edilen konulardan biridir. Genel şartlar, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre belirleniyor ve aracını sigortalatmak isteyen vatandaşlar, tüm taşıt sahiplerinin bu şartlara uyması zorunludur. Belirtilen yasaya göre geçerli bir sigortası bulunmayan araçların trafiğe çıkmasına ve muayene işlemi yaptırmasına izin verilmez. Bu nedenle de poliçesi sona eren araçlar, denetime yakalanmaları durumunda para ya da trafikten men cezaları ile karşılaşıyor. Trafik sigortası hasar karşılama şartları ise seçtiğin poliçeye göre değişiklik göstermektedir.

TRAFİK SİGORTASI NE ZAMAN YAPILIR?

Zorunlu trafik sigortası, araçlar trafiğe çıkarılmadan önce yapılmalıdır. Eğer sıfır kilometre bir araç satın almışsanız sigorta işlemlerini aracın devri tamamlanır tamamlanmaz yaptırmanız gerekir.

Daha önceden bir poliçesi bulunan araç için ise yeni sigortanı da önceki poliçenin süresi dolmadan yaptırması tavsiye edilir.

Tapu sorgulama! Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

ÖTV bekleyenlerin sesi duyuldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde!