29 / 04 / 2024

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!

Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm için yapılan "Sigorta Aracıları Teklif Platformu” uygulamaya başlandığı kaydedildi. Yapılan platform uygulaması ile birlikte sürücülerin poliçeye ulaşması da kolaylaşmış olacak.



Sigorta Bilgi Merkezi kapsamında kurulan ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) usul ve esaslarını kaydedildiği platform uygulamasında, trafik ruhsatı olan sigorta şirketlerinin üyeliği zorunlu tutularak sisteme entegrasyonu sağlandı. 17 bin sigorta acentesinin üyeliği kapsamında üyelik ücreti olarak ödeme şartı isteğe bağlı tutulduğu ifade edildi. SEDDK'nin platformun işleyişini tebliğ ettiği genelgeye göre, sigorta şirketleri aracılık sözleşmesi bulunan acentelerle platform üzerinden organik şekilde süreçlerinin yürütüleceği belirtildi. 

POLİÇEYE HIZLI ULAŞIM

Öte yandan, hukuksal bağı bulunmayan sigorta firması ile acente arasında sadece platformda geçerli olmak üzere sözleşme yapılacak. Platform üzerinden yapılacak aracılık sözleşmesi kapsamında teminat mektubu sunulması ya da kefalet sigortası istenmeyecek. Sigorta firması, acenteye sadece tek bir firma ile çalışılması gerektiğine ilişkin kısıtlama koyamayacak, ayrıca, acentenin müşteri portföy hakkına zarar verecek herhangi bir düzenleme yapamayacak. İki faza ayrılan teklif alma sürecinde, birinci fazda acenteler halihazırda anlaşması olan sigorta şirketlerinden platform üzerinden 10 dakikalık süre içinde teklif alacak. Sigortalının onay verdiği teklif işleme alınacak.

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!

yeniasir.com'da yer alan habere göre;  10 dakikalık süre içinde de birinci fazda teklif alamayan acenteler da ikinci faza geçmiş olacak. Acenteler bu fazda platform üzerinden yapılan aracılık sözleşmeleri ile yaptığı diğer sigorta firmalarından da  teklif alacaklar.  Bu fazda da 10 dakika içinde söz konusu firmalar tarafından teklif verilecek ve bu teklif numaraları üzerinden firma ekranlarından poliçe tanzim edilecek. Ayrıca yine firmalar  tarafından teklif verilmemesi ve verilen teklif ile gün sonuna kadar poliçe tanzim edilmemesi durumunda poliçe düzenlemekten kaçınma hali olarak kabul edileceği kaydedildi. Platform sayesinde teklif vermeyen firmalar hızlıca tespit edilecek.

ACENTALARIN İŞİ KOLAYLAŞTI

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, yarın devreye alınacak teklif platformu kapsamında amacına uygun olacak şekilde çalışma halinde acentenin işini kolaylaştıracağını kaydetti. Korkut, platform üzerinden yapılacak olan aracılık sözleşmeleri hakkında  "Genelgeye göre, firmaların  acentelik vermemesi halinde  üç ay boyunca yeniden başvuru yapılamaması ve poliçeye ulaşım açısından sorun oluşturabilir" denildi. Buna göre, kazanılan zamanın hem acenteye hem de sektöre faydası olacağını söyleyen Korkut, uygulamada çıkabilecek sorunlar ile  ilgili olarak SEDDK ile devamlı irtibatta olduklarını, sektörün gelişimi için tüm taraflarla eş güdümlü çalıştıklarını belirtti.

Arabası olanlar dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem bugünden itibaren başlıyor!

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor!

Zorunlu Trafik Sigortası'nda değişiklik yapıldı! Azami primi SEDDK belirleyecek...

Zorunlu trafik sigortasında şubat ayı prim artış oranı belli oldu...


Geri Dön