Eğitim

Zürafa Sokak'ta son durum!

Belediyenin yeni imar planıyla Karaköy'deki genelevlerin kapatılması gündeme geldi. Tartışmalar fuhuş tuzağındaki kadınların içler acısı durumunu gözler önüne serdi. İçişleri Bakanlığı'ndan alınan rakamlara göre 6 bin kadın fuhuş vesikası almak için sı

Kadınlar 200 bin lira
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni imar planında Karaköyde'ki genelevlerin bulunduğu sokaklar park-dinlenme ve hizmet alanı düzenlenecek. Kapatılması gündeme gelen genelevlerle ilgili tartışmalar ürkütücü bir gerçeği ortaya çıkardı. İçişleri Bakanlığı'nın rakamlarına göre 6 bin kadın fuhuş vesikası almak için resmi başvuru yaptı. Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan mafyanın tuzağa düşürdüğü kadınları vesika almaya zorladığını belirterek, "Bu kadınlar 20-200 bin TL arasında aracılara satılıyor. Tuzağa düşen kadınlar için devlet, maaş, emeklilik ve sigorta planı üzerinde çalışmak zorunda" dedi.

Bir evin devri 3 milyon TL
Tartışmaların odağındaki Zürafa Sokak'ta bulunan bir genelevin devir bedeli 2-3 milyon TL'ye çıkıyor. Sokakta bulunan 42 evden halen 18'i çalışıyor. 120 hayat kadınının çalıştığı bu evleri günde 7 bin erkek ziyaret ediyor. Geri kalan 24 ev, genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın ölümünden sonra oğlu Kerope Çilingir'e kaldı. O da bu evleri ne satıyor ne de işletiyor. Kapatma kararına işletmeciler de "Devlet bizim evlerle uğraşacağına sokaktaki fuhuşu engellesin" diye tepki gösteriyor. Genelevlerde çalışan kadınların ortak beklentisi ise; "Geleceğimiz için devlet bize iş ve aş versin. Kapatırsa kapatsın."
Posta

Zürafa Sokak'ta 'park' bilmecesi