29 / 04 / 2024

1 - 19 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Hangi illerde ücretsiz olacak?


Resmi tatil günlerinde pek çok vatandaş toplu taşımların ücretsiz olup olmadığını merak ediyor. Bundan dolayı da 1 – 19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Sorusunun cevabını arıyor. Belirtilen tarihlerde hangi illerde toplu taşıma ücretsiz olacak? Sorusunun cevabı haberimizde...



1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yaklaşıyor. Bu özel günlerde İzmir, İstanbul ve Ankara'da yaşayan vatandaşlar toplu taşıma araçlarına ücretsiz binebilecek.

1 - 19 Mayıs ta toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Hangi illerde ücretsiz olacak?

1 mayıs toplu taşıma ücretsiz olacak!

2023 yılında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, pazartesi gününe denk gelecek ve vatandaşlara üç günlük bir tatil fırsatı sunacak. Resmi tatillerde kamu kurumları, okullar ve üniversiteler kapalı olduğu için birçok insan, günün büyük bir kısmını dışarıda veya seyahat ederek geçiriyor. Özel araçlarıyla yola çıkmayan kişiler Marmaray, metro, tramvay, metrobüs, otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarını tercih ediyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için yapılan açıklamada, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu,  Marmaray  seferlerinin ücretsiz olacağı duyuruldu. İETT'den yapılan açıklamaya göre, kişiselleştirilmiş İstanbulkart ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde ücretsiz seyahat edilebilecek. Ancak, Havalimanı ve Adalar hatlarında ücretsiz uygulama geçerli olmayacak.  Ankara  ve İzmir illeri için konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

 


Geri Dön