Kent Haberleri

1 Euro kaç TL? Bugün Euro ne kadar? 14 Mayıs 2023 Euro ne kadar?

Türkiye bugün 13. Cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gidiyor. Bu kapsamda vatandaşlar seçimin kura etkisini merak ediyor. Peki, Euro 25 TL mi oldu? 1 Euro ne kadar? Bugün Euro kaç TL? İşte detaylar...

Euro'daki yükseliş devam ederken vatandaşlar seçimden sonra "Euro 25 TL olur mu? 1 Euro ne kadar? Bugün Euro kaç TL?" sorularına yanıt arıyor.

Konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamalarda buludu. İşte Bakan Nebati'nin euro kuruna ilişkin dikkat çeken açıklaması...

EURO SEÇİMDEN SONRA YÜKSELİR Mİ?

"Piyasada dolar sıkıntısı var mı?" sorusuna yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati euro ve dolar kurunun seçimin ardından nasıl olacağına ilişkn açıklama yaptı.

Bakan Nebati, seçim sonrası döviz kurlarındaki rallinin tekrar gerçekleşeceği dedikoduları gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Nebati, "Dövizdeki ikili fiyatın oluşması dedikoduları güçlendirse de ralli olması söz konusu değil" diye kaydetti.

Enflasyonuna dair bilgiler veren Bakan Nebati enfasyonun etkilerini vatandaşın ağır bir şekilde hissettiğine dikkat çekti.

Bakan Nebati, enerji fiyatlarının sakinleşmeye başlamasının kurdaki oynaklığın kabul edilebilir olmasıyla enflasyonun hissediler düşmesine neden olduğunu kaydetti.

44'ün altına gelmesi bizim için de pozitif sürpriz olduğunu söyleyen Bakan Nebati, "Enflasyon baz etkisiyle düşüyor kısmını geçti. Geçen yıl 30 TL'ye çıkan motorin 22 TL'nin altında. Benzin 27 TL'ye çıkmıştı, şimdi 20 TL'nin altına gelecek." dedi.

Tarım üretici açısından motorin, gübre fiyatları, lojistik maliyetinin düştüğünü hatırlatan Bebati, "Enflasyonun yazla birlikte üstündeki baskı azalacak. OVP'deki hedeflere bağlıyız. Depremden dolayı enflasyon etkisi sınırlı kalacak" diye açıkladı.

Son günlerde dolarda ralli dedikoduları gündemde yer almaya devam edereken Bakan Nebati, piyasada dolar sıkıntısının olmadığını döviz kurlarındaki rallinin tekrar gerçekleşeceği dedikoduları gerçeği yansıtmadğını ve dövizdeki ikili fiyatın oluşması dedikoduları güçlendirse de ralli olması söz konusunun olmayacağının altını çizdi.

Peki bugün euro ne kadar? 14 Mayıs euro kaç lira? Euro bugün kaç TL? Euro bugün kaç lira? Euro kuru bugün kaç TL? 14 Mayıs 2023 euro/TL kuru...

EURO BUGÜN NE KADAR? 14 MAYIS 2023 EURO KAÇ TL?

Vatandaşlar euro kurunu yakından sorguluyor. Euro bugün kaç lira, euro ne kadar oldu, euro kaç TL? soruları vatandaşlar tarafından merak edilen sorular arasında yer alıyor. Haftanın son gününde euro güne yükselişle başladı. Euro/TL kuru 23,19 liradan alınıp, 24,264 liradan satılıyor. Euro dolar paritesi an itibariyle 1,0828 bandında seyrediyor.

Dolar yarın tam tamına bu kadar olacak! Dev Banka iki farklı rakam açıkladı! Hemen peş peşe açıklanan bu rakamlara bakın

Benzin, motorin, LPG'de son dakika gelişmesi! İndirim veya zam geldi mi? Sürücüler bu rakamlara göz atın!