29 / 04 / 2024

1 litre ayçiçek yağı ne kadar oldu? Fiyatını görenler şoke oldu

1 litre ayçiçek yağı ne kadar oldu? Fiyatını görenler şoke oldu

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından krize neden olan ayçiçek yağ fiyatları, geçtiğimiz haftalarda rekor seviyelere ulaşmıştı. Marketlerde oluşan uzun kuyrukların ardından izdiham görüntüleri tepki çekmişti. 



Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Karadeniz’de Türkiye’ye gelmeleri için bekleyen ayçiçek yüklü gemilerin yola çıkışına onay vermesi ve 18 Mart’tan itibaren gemilerin Mersin limanına yanaşmasıyla birlikte fiyatlarda gerileme yaşanmıştı. Ancak söz konusu indirim kısa sürdü. Yağ fiyatları yeniden yükselişe geçti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından yağ fiyatları yüzde 100 artmıştı. 100 Türk lirası değerindeki 5 litre yağın fiyatı 200 Türk lirasına kadar yükselmişti. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmenin ardından, Karadeniz’de Türkiye’ye gelmek için bekleyen ayçiçek yağı yüklü gemiler, ülkemize doğru yola çıkmıştı. 18 Mart’ta tamamı Mersin limanına yanaşan gemilerin ardından ayçiçek yağ fiyatlarında bir miktar gerileme yaşandı.

1 litre ayçiçek yağı ne kadar oldu? Fiyatını görenler şoke oldu

Ancak gerileme kısa sürdü ve ayçiçek yağı fiyatları yeniden yükselişe geçti. 5 litrelik ayçiçek yağları 165 Türk lirasından, 1 litrelik ayçiçek yağları ise 35 Türk lirasından satılmaya başlandı. Vatandaşlar tekrardan yükselişe geçen yağ fiyatlarını eleştirirken, internetteki online satış mağazaları ile marketler fiyatlara tekrardan zam yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön