Ekonomi

1 milyon lira ile yapılacak en akıllı yatırımı Ekonomist Mert Başaran açıkladı!

Bir milyon TL’ye bugün nasıl yatırım yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak edilirken, ünlü Ekonomist Mert Başaran'dan da konu ile ilgili şaşırtıcı bir açıklama geldi. İşte Ekonomist Mert Başaran'ın o açıklaması...

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan yüksek enflasyon döneminde eldeki paranın değerini korumak için yurttaşlar da değişik yollara başvuruyor. Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında yer alan Ekonomist Mert Başaran yüksek faiz oranlarına dikkat çekerek önemli açıklamalar yaptı.

Medyatava'da yer alan habere göre konut ve arsa yatırımı, borsa konusunda alım yapılması gerektiğini sürekli dile getiren Ekonomist Başaran bu kez yaptığı açıklamayla yatırımcıları da şaşırttı.

Ekonomide yüksek faiz oranları ile beraber enflasyon bir nebze olsun dizginlendi. Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kuru uzun zamandır neredeyse yatay bir seyir içerisinde. Elinde Türk lirası olanlar da nasıl bir yatırım yaparak paralarının erimesinin önüne geçmek için araştırmalar yaparken, Yatırım uzmanı Mert Başaran'dan da çok konuşulacak açıklamalar geldi.

Yatırım uzmanı Mert Başaran daha önceki açıklamalarında yüksek enflasyon ve yüksek faiz döneminde konut ve arsa almanın mantıklı olduğunu söylemişti.

Ekonomist Mert Başaran’a ‘Bir milyon TL’ye bugün nasıl yatırım yapılır?’ diye soruldu.

Başaran konu ile ilgili olarak şunları dile getirdi:

Bir milyon Türk Lirası ile bugün yapılacak en akıllı yatırlardan biri ülkede faiz yüksek olduğu için mevduat gibi gözüküyor. Çünkü borsa son dönemde çok hızlı arttı. Şu an biraz durgunluğa girdi.

Altın ONS bazında yüzde 20 yaptı. O da sakinleşti.

Gümüş de keza öyle 32’leri gördü.

Mevduat, mevduat değilse de kamu borçlanma araçları, fonlar gibi daha böyle kısa vadeli yerlerde biraz park ederek, hem borsanın biraz daha böyle dönüşünü görmek hem altının dönüşünü görmek için oldukça bir zaman.

Yüzde 50 mevduatta kalarak o fırsatları değerlendirmek. Diğer yüzde 50 ile de yüzde 10 altın, yüzde 10 gümüş, yüzde 10 Amerikan borsası, yüzde 10 Türkiye’deki hisselerle yüzde 40’lık yüzde 50’lik böyle bir sepet yapılabilir. Fakat orada da doğru zamanları beklemek lazım."

Ankara WAW Bulvar'da 1 milyon 500 bin liradan başlayan fiyatlarla! Teslimler Haziran 2025'te!

TOKİ'den İstanbul'a 365 konutluk yeni proje geliyor!

2021'in başında 41 TL olan metrekare kira bedeli, şimdi 227 TL! Kira bedeli en yüksek iller hangileri?