Ekonomi

10 bin TL deprem yardımına haciz mi geldi? Bu kadarı da olmaz! Bakanlık resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi dairelerinin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından verilen 10 bin TL’lik deprem yardımlara haciz koyduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve kamu alacaklarının tahsili için 6 Şubat tarihinden itibaren bölgede hiçbir haciz uygulaması gerçekleştirilme

Bazı sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde depremzede vatandaşlara verilen 10 bin TL’lik deprem desteğine vergi daireleri tarafından borca mahsuben haciz konulduğu yönünde iddialar sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçerek şok bir açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem tarihinden önce konulmuş hacizlerin ise ilgililerin müracaatı üzerine değerlendirildiği ve gereken kolaylığın sağlandığı ifade ederek, vergi dairelerince bankalara gönderilen haciz taleplerinin gönderildikleri andaki varlıklara tatbik edildiği, daha sonra hesaplara yatan deprem yardımlarına etkisi bulunmadığı belirtildi.

İşte merak edilen tüm detaylar...

Bu yüzden yaşanan deprem tarihinden sonra hiçbir şekilde haciz yapılmadığından daha önce hesapta haciz olsa bile bu haczin, devlet tarafından yapılan 10 bin TL’lik yardımlara etki etmediğini vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

“İŞLEMLER DEPREMDEN ÖNCE BAŞLAYIP, SONRASINDA SONUÇLANMIŞTIR”

"Bu hususta yalnızca, deprem tarihinden önce konulmuş hacizler üzerine yine depremden önce vergi dairesine aktarılması istenilmiş paraların vergi dairelerine intikali söz konusu olabilir. Böyle bir işlem varsa dahi bu işlemler, meydana gelen deprem tarihinden önce başlamış fakat deprem tarihinden sonra sonuçlanmış uç örneklerdir. Bu kapsamda konunun hukuki boyutuna ve yapılan uygulamanın mahiyetine bakılmaksızın, depremzedelere devletin yaptığı deprem destekleri haczediliyor şeklinde paylaşımlar yapmak en basit tanımla yanıltıcı bilgi paylaşmaktır. Devletimizin bu acı günde depremzedeler için yaptığı tüm iş ve işlemleri yok sayma niyeti güden bu tür paylaşımlara insanların itibar etmeyeceğine olan inancımız tamdır."

İCRA TAKİPLERİ DURDURULDU

Vergi daireleri, kamu alacaklarının tahsili için Kahramanmaraş’ta ilk depremin olduğu andan itibaren deprem bölgesinde herhangi bir haciz uygulaması yapmadı. 8 Şubat tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile de vergi daireleri tarafından yapılanlar da dahil olmak üzere bütün icra uygulamaları durdurulmuştu.

Sonunda bu da oldu! Depremden sonra onun fiyatına bir anda yüzde 150 zam geldi!

Krediyle ev alıp depremde evi yıkılanların durumu ne olacak? Bu habere çok şaşıracaksınız!

Binalarda devrim gibi bir dönem başlıyor! Duyunca şoke olacaksınız!