Kent Haberleri

10 bin TL emekli maaşıyla 25 kilo dana kıyma alınıyordu, şimdi 12 bin 500 TL'ye 20 kilo kıyma alınabilecek!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşları ile ilgili konuştu ve dikkat çeken bir hesaplamayı paylaştı. İşte Özel'in o açıklaması...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin il belediye başkanları toplantısı için Burdur'a gitti ve burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Özgür Özel, sabah ziyaret ettiği fasulye tarlasında, toplayanın da toplatanın da götürenin de mutlu olmadığını gördüğüne dikkat çekti. Özel, burada 8 liraya üretilen fasulyenin İstanbul'da 120, Didim'de 200 liraya satıldığının altını çizdi. 

Fasulye 120 liraya satılırken birilerinin para kazandığına, 8 liraya üreten üreticinin ise ezildiğine vurgu yapan Özel, "13 TL'ye süt imal ediliyor. Sütün maliyeti 13 lira. 8 TL'ye süt alıyorlar. En çok denetlense en iyi süt 15 lira o da maliyetini karşılamıyor. Sütün bugün 13 liraya satılması için bu adamın, 8 TL'ye yem alması gerekiyor. Yemin çuvalının 400 TL olması lazım. Kaç para şimdi? 580 TL, 600 TL seviyelerinde. 600 liradan yem alıp 8 TL'den süt satıyorlar. Bu şekilde olunca bu sefer bütün anaçlar bıçak altına gidiyor, kesiliyor. Sonra 'Türkiye'de beslenme sorunu var. Türkiye'de tarım ürünlerinde sorun mevcut" ifadelerini kullandı.

Özel, sonra bunların ithalatına izin verildiğini ve iyice perişan bir durum oluituğunu belirtti. 

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, burada yaptığı açıklamasında emekliler ilgili de konuştu. 

Özel, 31 Mart seçimlerinden önce yaptığı 105 mitingde emeklinin sorununu dile getirdiğine ve 10 bin Türk Lirası maaşla geçim olmayacağına, emekli maaşının artırılması gerektiğini anlattığına dikkat çekti. 

Özgür Özel, emekli aylığının bugün 12 bin 500 TL'ye yükseltildiğini anımsattı ve "Beğenmediğimiz 10 bin lira ile ocakta 25 kilo dana kıyma alınabiliyordu. Bugün verdiği 12 bin 500 TL güya zamlı aylık ile 20 kilo kıyma alıyor. Emeklinin ocak ayında isyan ettiği aylığından bile ayda 5 kilo kıyma parası çaldılar enflasyon oyunlarıyla" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Dul ve yetim aylıklarına ne kadar zam geldi? Hemen peş peşe açıklanan yeni maaşlara bakın! 

'Emekliler için 2 bin 500 TL kira ile sosyal konut sağlanabilir' önerisi!

Bina zemini nasıl olmalı? Zemin sıvılaşmasının olduğu yere ev yapılır mı? İstanbul'da riskli bölgeler hangileri?

Altın yatırımcısına soğuk duş! Altını bilen adam İslam Memiş gram altın için kara haberi verdi! Tam tamına kadar olacak!

Plansız yapılaşma şehirleri vurdu! Sıcaklık farkı 25 dereceye çıktı!

Ev sahibiyle davalık olan Selen Görgüzel: Mobingin hesabını soracağım!