Ekonomi

10 Ekim evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı? İşte 10 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı araştırılıyor. İşte 10 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller! 

10 Ekim Pazartesi evde bakım maaşları yattı mı? 10 Ekim Pazartesi evde bakım maaşları yatan iller hangileridir? İşte merak edilenler gündemde yer alıyor. 

10 Ekim evde bakım maaşı yatan iller sorgulanıyor. Hasta, bakıma muhtaç veya yaşlı kişilerin evde bakımlarının yerine getirilmesi, ihtiyaçlarını karşılanabilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay düzenli olarak evde bakım maaşı veriyor.

İşte haberin detayları...

10 EKİM 2022 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER BELLİ OLDU MU?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşını her ayın 15'i ile 31'ü arasında hesaplara geçmektedir.

EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER NASIL SORGULANIR?

Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden araştırılmaktadır. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve butona basarak, daha sonra açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bölümü altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.

Evde bakım aylığı alan vatandaşlar, sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğinden yararlanabilirler. Ziraat Katılım Bankası ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj gönderdikleri takdirde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından alınır. Bakım ödemesinin yanında yaşlının kendisine de maaş veriliyor. Bunun için de bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Yaşlılık nedeni ile herhangi bir işte çalışamayan ve geliri olmayanlara bağlanan maaş halk arasında 65 yaş aylığı olarak bilinmektedir.

‘AĞIR ENGELLİ’ RAPORU ALINABİLİR!

Yaklaşık 535 bin kişi bu destekten faydalanıyor. Evde bakım maaşı alınabilmesi için engellinin en az yüzde 50 ve üzerinde bir oranla engeli olduğunun sağlık kurulu raporu ile belgelenmelidir. Raporda ‘ağır engelli’ ibaresine yer almalı. Yüzde 50’den daha düşük bir engellilik oranı saptanmış ise evde bakım parası verilmiyor. Hasta ve muhtaçlık halinde de kişinin yeme, içme, tuvalet ve banyo gibi zorunlu ihtiyaçlarını tek başına yerine getirip getiremediği hususlara bakılmaktadır. Maaş için günde en az 8 saat bakımın yapılması şartı yer alıyor.

TOKİ ilk evim arsa yerleri nerede? İlk evim arsa hangi illerde?

TOKİ işyeri başvurusu ne zaman? TOKİ işyeri başvuru şartları 2022?

Benzin ve motorin fiyatlarında beklenen oldu! İşte 10 Ekim Pazartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!