Ekonomi

16 Ekim 2022 evde bakım maaşı yattı mı? İşte 16 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? 16 Ekim evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı? İşte merak edilen detaylar!

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, 16 Ekim 2022 evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak şeklinde araştırmalar yapıyor.

İşte 16 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller!

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığı araştırılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak için bu ay toplam 1 milyar 867 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara geçmeye başladığını duyurdu.

Bakan Derya Yanık, sosyal hizmet şekillerini hazırlarken her alanda aile birliğini öncelediklerini belirterek, “Bakıma ihtiyacı olan engelli bireylerimizi aileleri yanında desteklemek en önemli hedefimiz. Bu bağlamda engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesi ile 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli bir yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Evde Bakım Yardımı için hak sahibine aylık 3.336 TL ödeme yapıldığını dile getiren Bakan Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli kişiler ve ailelerine ekonomik destek sağlamak için bu ay toplam 1 milyar 867 milyon TL Evde Bakım maaşlarını hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 559 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan faydalanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu çerçevede engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimizi insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütmeye devam edeceğimizi de vurgulamak isterim” ifadelerini kullandı.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına yapılacak zam oranı, asgari ücrete yapılan ara zam ile birlikte belirgin hale geldi. Buna göre, Temmuz ayından itibarı ile evde bakım maaşı 2706'dan 3340'a çıkmıştır.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

-  Gelir durumunun uygun olma hali,

- Bakıma muhtaçlık kriteri

- Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu alınmalıdır. Evde bakım maaşının alınması için bu kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor.

Ihlamurun kilosu kaç TL? Ihlamur fiyatı ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatlarındaki son durum! İşte 16 Ekim Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 16 Ekim Pazar 18, 22 ayar bilezik kaç TL?