Kent Haberleri

Evde bakım parası ödemeleri yarın başlıyor! Hesabınıza 3 bin 336 TL yatacak! Son dakika...

14 Ekim 2022 Evde bakım parası yatıp yatmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar konuyla ilgili son dakika araştırmalarını hızlandırdı. Peki 14 Ekim evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım parası yatan iller belli oldu mu 14 Ekim? Ekim ayı evde bakım parası ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...'Evde bakım maaşı yattı mı 14 Ekim?', 'Evde bakım parası hangi illerde yattı?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor

Evde bakım maaşı sorgulamaları, bugün de en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 'Evde bakım maaşı yattı mı 14 Ekim?', 'Evde bakım parası hangi illerde yattı?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. 

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlar ile onların ailelerine destek sağlanması için her ay ödeniyor. 

14 Ekim 2022 Evde bakım parası yatıp yatmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar konuyla ilgili son dakika araştırmalarını hızlandırdı. Evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı merakla araştırılıyor. 

Peki 14 Ekim evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım parası yatan iller belli oldu mu 14 Ekim? Ekim ayı evde bakım parası ne zaman yatacak? İşte evde bakım parası ile ilgili merak edilenler...

Evde bakım parası, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlar ile onların ailelerine yapılan bir destek ödemesi, Evde bakım maaşı, her ay düzenli şekkilde hesaplara yatırılıyor. 

EVDE BAKIM PARASI NE ZAMAN YATACAK 14 EKİM? 

Sabah'ın aktardığına göre; Ekim ayı evde bakım maaşı ödemeleri henüz başlamadı. Evde bakım paraları her ayın 15'i ile 31'i arasında Bakanlık tarafından hesaplara yatırılıyor. Evde bakım desteği ödemeleri 15 Ekim tarihinden itibaren başlayacak. 

Evde bakım parası ödemeleri il il yapılıyor. Ödemenin yapılıp yapılmadığı SMS aracılığı ile ya da e-Devlet'ten sorgulanabiliyor. 

Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım parasına ilişkin sorgulama yapılabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla giriş yaparak, Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği ile maaşlarının yatıp yatmadığını sorgulayabilir. 

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için SMS yolunu da kullanabiliyor. Maaşını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS yollayarak bakiyelerini takip edebilir. 

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR? 2022 EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL?

Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara sağlanan evde bakım desteği, geliri bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişiler için ödeniyor. 

Evde bakım parası geçtiğimiz Temmuz ayına kadar 2 bin 354 Türk Lirası olarak hesaplara yatıyordu. Temmuz'da maaşlara gelen zamla evde bakım maaşı da 3 bin 336 Türk Lirası'na yükseldi. 

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası 5 gün sonra sona eriyor! 

Motorine 1 liralık yeni zam kapıda! Bugün depoları fulleyin! Opet, PO, BP, Total, Shell 14 Ekim fiyat listesi

Altın tuzla buz oldu! Elinde 1 gram bile altını olan çok acil bakın! 14 Ekim 2022 son dakika canlı altın fiyatları