Ekonomi

Evde bakım maaşı hangi hallerde kesilir?

Evde bakım maaşı hangi hallerde kesilir, evde bakım maaşı kimlere verilir? bu soruların yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!Vatandaşlar, “Evde bakım maaşı hangi hallerde kesildiğine dair sorularına yanıt aramaktadır

Engelli kişilerin bakımını üstlenen kişilere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakım maaşı verilmektedir. Vatandaşlar, “Evde bakım maaşı hangi hallerde kesildiğine dair sorularına yanıt aramaktadır.

İşte haberin detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından en az yüzde 40 engel oranına sahip olan ve 18 yaşını henüz doldurmamış olan engelli bireylerin bakımını üstlenen yakınlarına ya da yasal sorumluluğu altında bulunan engelli bakım maaşı bağlanıyor. Evde bakım parası olarak da adlandırılan engelli bakım aylığı ile engelli bireylerin bakımını üstlenen velilerinin ya da vasilerinin engelli bireylerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için verilmektedir. Evde bakım maaşı, 18 yaşını doldurmuş olan engelli bireyler; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek, engelli maaşına başvuruda bulunabilir.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDEN KESİLİR?

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

Engelli bakım aylığı; muhtaçlık sınırının altında yaşayan engelli bireyin yakınlarına ya da velilerine bağlanıyor. Yani hane halkı kişi başı aylık net kazancı, güncel asgari ücretin 1/3’ünün altında olan engelli bireyler için evde bakım maaşı verilebilir. Engelli bireyin velileri, şayet velileri yoksa kendilerine mahkeme tarafından atanan vasileri; engelli bakım aylığı alabiliyorlar.

Muhtaçlık sınırının altında yaşamalarına rağmen kendileri üzerine ya da hane bireyleri üzerine kayıtlı değerli menkul ya da gayrimenkul bulunan engelli bireylerin yakınları için evde bakım aylığı bağlanmıyor. Kendisine engelli bakım aylığı bağlanan bireylerin aylıklarının verilme nedeni çok açıktır bu maaş, engelli bireyin ihtiyaçları için harcamaları gerekmektedir.

TOKİ ilk evim arsa yerleri nerede? İlk evim arsa hangi illerde?

10 Ekim evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı? İşte 10 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller!

TOKİ işyeri başvurusu ne zaman? TOKİ işyeri başvuru şartları 2022?