28 / 04 / 2024

10 yılı dolduran kiracının tahliyesi!

10 yılı dolduran kiracının tahliyesi!

Borçlar Kanunu ile Borçlar Kanunun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun esaslarına göre 10 yılı dolduran kiracının tahliyesi gerekçe göstermeden de mümkün olabilecek. İşte 10 yılı dolduran kiracının tahliyesi şartları...



10 yılı dolduran kiracının tahliyesi!

Borçlar Kanunu ile Borçlar Kanunun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun esaslarına göre 10 yılı dolduran kiracının tahliyesi gerekçe göstermeden de mümkün olabilecek.


1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 2 yıllık süre ile ertelenen "10 yılı dolduran kiracının tahliyesi" esasları gereğince; ev sahipleri on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor.


Ancak bildirimin geçerli olabilmesi için yazılı şekilde yapılması ve yukarıda da belirttiğimiz gibi her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunma koşulu yer alıyor.


Bu koşulu yerine getiren ev sahipleri, 10 yılı dolduran kiracılarını tahliye edebiliyor.


Borçlar Kanunu geçici 2. madde:

GEÇİCİ MADDE 2 – 

Bu Kanunun 1 inci maddesinin son cümlesi hükmü bir defaya mahsus olmak üzere, bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Türk Borçlar Kanununun 347 nci maddesinin birinci fıkrasının son cümlesinde öngörülen kira sözleşmelerinden on yıllık uzama süresi dolmamış olmakla birlikte geri kalan süre beş yıldan daha kısa olanlar hakkında, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş yıl; on yıllık uzama süresi dolmuş olanlar hakkında da yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl sonra uygulanır


Beş yıllık kiracı tahliyesi!


Geri Dön