28 / 04 / 2024

100 bin TL'lik konut kredisinin geri ödemesi ne kadar?

100 bin TL'lik konut kredisinin geri ödemesi ne kadar?

Konut kredisiyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşların en çok araştırdığı konulardan biri geri ödeme koşulları oluyor. Özel ve kamu birçok banka vatandaşlara uygun geri ödeme seçenekleriyle konut kredisi seçenekleri sunuyor. 



Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. Konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar en uygun geri ödeme koşulu sunan bankayı araştırıyor. Posta'da yer alan habere göre; bankaların sunduğu fırsatlar ile tüketiciler düşük aylık ödemelerle ve yüksek vadelerle, kira öder gibi ev sahibi olabiliyor. Bu kredilerin vadeleri de 20 yıla kadar uzayabiliyor. 

100 bin TL lik konut kredisinin geri ödemesi ne kadar?

Sıfır konuta avantaj 

Kampanya süresi boyunca sıfır  konuta avantaj sunuluyor. Kamu bankalarında sıfır konutlar (müteahhit satışlı, devir görmemiş) için yüzde 0.99 üzerinden 120 ay vadeli kredi bulmak mümkün. Rakam 1 milyon liranın üzerine çıkarsa veya vade 180 aya uzarsa faiz oranı yüzde 1.09'a yükseliyor.

 100 bin TL lik konut kredisinin geri ödemesi ne kadar?

İkinci elde durum  

İkinci el konut için kredi kullanıldığında oranlar yükseliyor. Kamu bankalarında ikinci el konut için 120 ayda yüzde 1.25 oran uygulanıyor. Özel bankalarda sıfır konut avantajı bulunmadığı için hem sıfır hem de ikinci el konutlar için aynı oranlar bulunuyor. Özel bankalarda ise konut kredisi oranları yüzde 1.25 ile yüzde 1.90 arasında değişiyor.

Konut kredisi faizleri Kasım'ın ilk haftasında ne oldu?


Geri Dön