16 / 07 / 2024

100 gün sonra sessizliğini bozan Tunç Soyer, kendi döneminde 1.2 milyar TL'lik gayrimenkul satışı yapıldığını söyledi!

100 gün sonra sessizliğini bozan Tunç Soyer, kendi döneminde 1.2 milyar TL'lik gayrimenkul satışı yapıldığını söyledi!

Bugüne kadar yaşananlar karşısında sessizliğini koruyan Tunç Soyer, ‘100 gün değerlendirmesi’ başlığı ile bir yazı kaleme alarak, kendi döneminde 1.2 milyar TL'lik gayrimenkul satışı yapıldığını söyledi.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Cemil Tugay merakla beklenen 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’den  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından bir önceki başkan Tunç Soyer’in izlerini silmek için projelerini tek tek iptal etti. Bugüne kadar yaşananlar karşısında sessizliğini koruyan Tunç Soyer, ‘100 gün değerlendirmesi’ başlığı ile bir yazı kaleme aldı.

Yazısında geride kalan 100 gün boyunca, görev süresi ile ilgili yapılan saldırılara hiçbir şekilde yanıt vermediğini kaydeden Tunç Soyer ulusal kanallardan gelen röportaj tekliflerini de parti terbiyesi gereği geri çevirdiğini dile getirdi.

SİYASİ RAKİPLERİMDEN BİLE GÖRMEDİM

Açıklamasında "Algılar üzerinden değil olgular üzerinden bir değerlendirme yapacağım." ifadelerini kullanan Tunç Soyer: "Burada nedenini bilmediğim, anlayamadığım ve siyasi rakiplerimden görmediğim bir düşmanlıkla saldıranlara yanıt yetiştirmek veya siyasi bir hesaplaşma yapmak derdinde değilim." diye konuştu.

BANA YAKINLAR DİYE

Sabah'tan Ertan Gürcaner imzalı habere göre 5 senelik görev süresi içinde kendisi ile beraber görev yapan çalışma arkadaşlarının bir bölümünün sırf kendisine yakın olduğu gerekçesi ile mağdur edildiklerini iddia eden Tunç Soyer iddia edildiği gibi belediyeyi borç batağına sürüklemediğini söyledi.

100 gün sonra sessizliğini bozan Tunç Soyer, kendi döneminde 1.2 milyar TL lik gayrimenkul satışı yapıldığını söyledi!

1.2 MİLYAR LİRALIK GAYRİMENKUL SATIŞI YAPILDI

Açıklamasında kendi döneminde 1.2 milyar TL gayrimenkul satışı yapıldığını kaydeden Soyer, isim vermeden Cemil Tugay'ın seçimlere kısa bir zaman kala 2 bin işçi alınmış iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Tunç Soyer, "Bu yüz gün içinde son dönem işe alınan kişiler sanki belediyenin bütçesini zora sokan bir durum yaratıyormuş, ben görevi bırakmadan sanki bu insanları kötü bir niyetle işe almışım gibi bir algı yaratıldı. Bu da doğru değil." dedi.

ÇALIŞANI İLE KAVGALI OLAN BELEDİYE BAŞKANI BAŞARILI OLAMAZ

Yaptığı açıklamada üstü kapalı olarak Cemil Tugay'ın memur sendikası ile yaşadığı TİS krizine de bir gönderme yapan Tunç Soyer: "Başkanı ile kavgalı ve ekonomik olarak "geçinemeyen" belediye çalışanları ile kenti, memleketi değiştirecek bir belediyecilik yapılması beklenemez. İşçi, işveren barışı en önce belediyede kurulmalıdır." dedi.

CEMİL TUGAY'IN DURDURDUĞU PROJELERİ SIRALADI

Açıklamasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay tarafından durdurulmuş olan pek çok projeyi de sayan Tunç Soyer: "Bu işlerle ilgili doğru bildiklerimi dile getirmeyi ve kişisel duygu ve düşüncelerimi şu an için bir tarafa bırakıyorum. Fakat şu ana kadar durdurulduğunu duymuş olduğum işleri paylaşmak isterim. Kapatılmış olan bisiklet yolları, durdurulmuş olan Sünger Kent projesi, uygulanmayan Halk Konut kentsel dönüşüm sistemi, her yıl dezavantajlı bölgelerde kurulan portatif havuzların bu yıl kurulmaması,  Çankaya katlı otoparkının yıkım çalışmalarının durdurulması, belediye binası yerine yapılması planlanan anıt meclis binası projesinin yok sayılması,  Çoban Haritası çalışmasının durdurulması,  nostaljik tramvayın kaldırılması, Cittaslow Metropol'den çıkılması, yurtdışı İzmir ofislerinin kapatılması, Kemeraltı altyapısını yenilemekten vazgeçilip sadece üstyapı çalışmalarının sonlandırılması, Buca Cezaevi alanına yapılacak rekreasyon alanı plan notlarının değiştirilmesi, Çocuk Belediyesinin kapatılması gibi birçok çalışma" diyerek, başlatılan dev yatırımlardan vazgeçilmemesi gerektiğini de söyledi. 

İstanbul en çok göç alan ve göç veren il oldu! İşte İstanbul'dan göç edenlerin tercih ettiği üç şehir!

Avrupakent GYO'nun portföy değeri 35 milyar TL'yi aştı: En değerli proje Forum Trabzon AVM oldu! 

Nuri Alço'nun eşi Burcu Alço'dan ev sahibi açıklaması: 2 sene daha oturma hakkımız var!


Geri Dön