30 / 06 / 2024

11 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

11 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bugünkü 32586 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre 11 ilde acele kamulaştırma yapılacağı açıklandı. Kamulaştırma yapılacak iller Gaziantep, Adana, Kahramanmaraş, Konya, Karaman, Malatya,  Muğla, Manisa, Mersin, Niğde ve Osmaniye olarak belirtildi.



Bugünkü 32586 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre 11 şehirde acele kamulaştırma yapılacağı açıklandı.

Söz konusu kararda yer alan detayalara göre Gaziantep, Adana, Kahramanmaraş, Konya, Karaman, Malatya,  Muğla, Manisa, Mersin, Niğde ve Osmaniye'de demir yolu, kara yolu ve atıksu arıtma tesisi projeleri için bazı taşınmazların acele şekilde kamulaştırılacağı belirtildi.

11 şehirdeki kamulaştırmalara ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, bugünkü 32586 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre Karaman-Ulukışla İstasyonlarının Çift Hale Getirilmesi Projesi kapsamında Karaman, Konya ve Niğde'de yer alan bazı taşınmazların, Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ve Elektromekanik Sistemlerin Temini Projesi kapsamında da Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta yer alan bazı taşınmazların Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

11 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete de yayımlandı!

Ayrıca yine söz konusu kararlara göre Manisa'da Kelebek Projesi kapsamında bazı taşınmazlar da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele şekilde kamulaştırılacak.

Muğla-Kale yolunda toprak tesviye, sanat yapıları, köprü, üstyapı ve BSK işi ve farklı seviyeli kavşak olacak biçimde planlanan Kötekli Kavşağı'nın yapımı için Muğla'da bazı taşınmazların da Karayolları Genel Müdürlüğü'nce acele şekilde kamulaştırılmasına karar verildi.

Hayata geçirilen deprem konutları için atıksu arıtma tesisi yapımı için Malatya ilinin Yeşilyurt ilçesi Duranlar Mahallesi'nde yer alan bazı taşınmazlar Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından acele şekilde kamulaştırılacak.

Ayrıca tüm bunlar dışında diğer bir taraftan özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların da imar planı değişikliklerine de onay verildi Söz konusu konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı bugünkü 32586 Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan başkent Ankara'nın Çankaya ilçesi Çayyolu Mahallesi'nde yer alan parsellere ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanmış olan nazım ve uygulama imar planları bazı değişikliklerle onaylandı.

Nissan Qashqai’nin yenisi eskisinden daha ucuz fiyata geldi

BİM'de bu hafta neler var? BİM 5 Temmuz aktüel ürünler kataloğu belli oldu! Bu fırsatlar kaçırmayın!

Ege Yapı Pay ön satışta! Yeni proje!


Geri Dön