Ekonomi

12 ay boyunca karşılıksız 1500 lira kira yardımı! İşte şartları

Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı dar gelirli kişilere yönelik destek vereceğini açıkladı. 1500 lirayı bulan destekler için ise şartlar belli. İşte haberin ayrıntıları...Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan sosyal yardımlarda ihtiyaç sahibi ailelere 1500 lira kira yardımı gerçekleştirilecek

Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı doğrultusunda kira yardımı hizmeti adına altında müracaat eden kişilerin sağladıkları şartlar doğrultusunda kendilerine verilmekte.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan sosyal yardımlarda ihtiyaç sahibi ailelere 1500 lira kira yardımı gerçekleştirilecek. 

KİRA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

-Sigortalı olmamaktır.

-Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmaktır.

-Mal varlığına sahip olmamaktır.

-Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmaktır.

-Düzenli bir gelire sahip olmamaktır.

KİRA YARDIMI ÖDEMESİ NASIL ALINABİLİR?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları'na yapılan başvuru işlemlerinde öncelikle başvuru yapan kişinin dar gelirli olup olmadığına bakılıyor. 12 ay boyunca ödenecek olan kira yardımı ev başına olacak şekilde ayarlanıyor.

Yani, yardım desteği kişi bazında değil hane bazlı olarak geçerli. Başvuru işlemini tamamlayan vatandaşlar başvuru tarihini takip eden ilk 15 gün içinde 1.500 TL tutarındaki kira yardımlarını banka hesaplarından veya PTT şubeleri aracılığı ile alınabilecek.

Kira yardımı başvuru formuna ulaşmak isteyen ve başvurularının alınmasını isteyen vatandaşlara başvurularını e-Devlet resmi internet sitesi üzerinden de yapılabilecek. Eğer bir e-Devlet şifresi yoksa, PTT'lerden şifre alınarak giriş yapmak mümkün.

İşte adım adım kira yardımı başvuru formuna nasıl ulaşılırın yanıtı:

T.C. kimlik numarasi ve şifrenizle giriş yapmalısınız,

Arama kısmından "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümüne gitmelisiniz

"Uygulamaya Git" sekmesine tıklamalısınız

Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı da istenenler arasında.