10 / 05 / 2024

12 aylık ödemelerde yeni şartlar! PTT başvuru ekranını açtı!

12 aylık ödemelerde yeni şartlar! PTT başvuru ekranını açtı!

PTT 12 aylık ödemelerde yeni şartlar olacağı duyurdu. İşte merakla beklenen başvurulara dair detaylar!



Devlet, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapmaları halinde 1 yıl boyunca düzenli olarak 1230 TL nakdi yardım verilecek. Geçinmekte güçlük çekenlerin yanında sosyal yardımlar olmaya devam edecek.

PTT 1230 TL NAKDİ YARDIM BAŞVURUSU: ŞARTLAR VE MERAK EDİLENLER

Aile Bakanlığı tarafından düzenlenen kira yardımı ödemeleri için gerekli başvuruların bugün başladığı açıklandı. Bakanlık tarafından, ihtiyaç sahibi ailelerin e-devlet sistemi üzerinden başvurmaları halinde tam bir yıl süre boyunca her ay 1230 TL nakit yardım alacaklarını açıkladı.

AİLE DESTEK PAKETİNE NASIL BAŞVURULUR?

Türkiye Aile Destek Paketi adı altında verilen bu ödemeler, T.C kimlik numaraların son hanesine göre e-devlet sistemi üzerinden başvurularınızı yaparak gerçekleştirilecek. Kira yardımı başvurusu için en önemli şart, hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Başvurusu onaylanan vatandaşlar ise, TC kimlik kartı ile birlikte PTT şubelerine giderek ödemelerini alabilecek. Aile Bakanlığı tarafından sağlanan bu yardım, son 2 yıl içerisinde artan kira bedelleri nedeni ile geçim sıkıntısı çeken hanelere son derece büyük bir destek oluyor. Kira yardımı ödemeleri 1 yıl boyunca düzenli olarak veriliyor. Her ay 1230 TL olarak hesaba yatıyor ancak büyük şehirlerde bu tutar artabiliyor. Devletin bu girişimi ile güçlük çeken hanelere yardım etmek amaçlanıyor. Başvuruların bugün başlaması ile birlikte ihtiyaç sahibi kişiler başvurularını yapabilir, kira bedelleri nedeniyle zorluk çeken ailelerin sıkıntılarını önemli ölçüde azaltmasını sağlayacak bu ödemelere kavuşabilir.

KİRACI KİRA ARTIŞINI KABUL ETMEZSE NE OLUR?

Ev sahibi, her yeni kira sözleşmesinde kanunlar kapsamında belirlenmiş sınır oranında zam yapabilir. Ev sahibi, kira zammını kabul etmeyen kiracıyı sözleşme bitimi ile beraber evden tahliye ettirebilir. Kiracı eğer evde oturmak istiyor ise kiraya yasal çerçeveler ışığında yapılan zammı kabul etmek zorundadır.

Evde bakım maaşı yatan iller güncel 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 10 Şubat evde bakım maaşı yatan iller!

Tarım ve Orman Bakanlığı erteledi! Başvuru sürelerinde değişikliğe gidildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön