04 / 05 / 2024

12 yaşındaki Rachel, Haitili depremzedelere 27 ev yaptırdı!

12 yaşındaki Rachel, Haitili depremzedelere 27 ev yaptırdı!

ABD'nin Florida Eyaleti'ndeki Deerfield Beach'te yaşayan 12 yaşındaki Rachel Wheeler, 2010 yılında meydana gelen depremde 316 bin kişinin öldüğü, 3 milyonu aşkın kişinin evsiz kaldığı Haiti'ye yardım için 250 bin dolar (452 bin TL) topladı



ABD'nin Florida Eyaleti'ndeki Deerfield Beach'te yaşayan 12 yaşındaki Rachel Wheeler, 2010 yılında meydana gelen deprem nedeniyle 316 bin kişinin öldüğü, 3 milyonu aşkın kişinin evsiz kaldığı Haiti'ye yardım için 250 bin dolar (452 bin TL) topladı.

Annesiyle, Haiti'de günde 400 bin kişiye yemek dağıtan "Yoksullar İçin Gıda" adlı derneğin toplantısına katılan Wheeler, derneğin başkanı Robin Mahfood'un bu ülkede yaşanan insanlık dramıyla ilgili öğrendiklerinden o kadar çok etkilendi ki bir şeyler yapmaya karar verdi.

'RACHEL KÖYÜ'KURULDU
Sandalyesinin üzerine çıkarak "12 ev yaptırma sözü" veren Wheeler umduğundan da fazla yardım topladı. Wheeler, topladığı paranın 170 bin dolarlık (307 bin TL) bölümüyle başkent Port-au-Prince'in yakınlarındaki balıkçı köyü Leogane'da 27 ev yaptırdı. Buradaki köylüler deprem sonrasında kendilerini iki kez ziyaret eden Wheeler'a olan minnet borçlarını köye "Rachel Köyü" adını vererek ödedi.

TUTACAK VE VİŞNE SATTI
Wheeler, yardım toplama işine izlediği spor müsabakalarında yanında götürdüğü kumbarayla ve evde annesiyle birlikte yaptıkları tutacakları satarak başladı. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Haiti için kampanya yürüttüğünü gören Washington'daki bir vişne çiftliği ona geçen yılki ürününün bir kısmını gönderdi. Vişnelerin satışından da para kazanan Wheeler'a varlıklı bir aileden de yüklü miktarda bağış geldi.

SIRADA OKUL VAR
Wheeler'ın bundan sonraki hedefi Leogane Köyü'ndeki, 200 öğrencinin okuduğu "Reap de Morel" adlı okulu restore ettirmek. Sınıfların yatak şilteleriyle birbirinden ayrıldığını, kütüphanenin harap durumda olduğunu belirten Rachel Wheeler, restorasyonun tamamı için şu an 80 bin dolar (145 bin TL) kadar daha paraya ihtiyaç olduğunu söyledi. Wheeler, "Haiti'nin akşamdan sabaha, ellerinizi şaklattığınızda değişmesini bekleyemezsiniz. Bir şeyler düzeltmek için çalışmak, çok çalışmak gerekiyor" dedi.

Habertürk

 


Geri Dön