06 / 05 / 2024

12'nci Kalkınma Planı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı! Hangi yılları kapsadığı açıklandı

12'nci Kalkınma Planı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı! Hangi yılları kapsadığı açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 2024- 2028 dönemini kapsayacak 12'nci Kalkınma Planı'nın hazırlıklarına dair genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Plan hazırlıkları amacıyla, 54 adet özel ihtisas komisyonu ile 26 tane çalışma grubu oluşturuldu.



Çalışma gruplarının isimleri ise şu şekilde sıralandı:

"Kalkınmanın Finansmanı", "Dış Ticarette Yeni Yaklaşımlar", "İşgücü Piyasalarında Yeşil Dönüşüm", "Dijitalleşme ve Vergileme", "Sağlık Sisteminde İlaç", "Ana Metal Sanayii", "Kimya Sanayii", "Makine Sanayii", "Elektrikli Teçhizat", "Otomotiv Sanayii", "Elektronik Sanayii", "Tekstil-Deri-Hazır Giyim", "Enerji Teknolojileri", "Raylı Sistem Araçlarında Yerli Üretim", "Karayolu Trafik Güvenliği", "Kamu-Özel İşbirliğinde Yenilikçi Finansman Alternatifleri", "e-Devlet Hizmetlerinin Geliştirilmesi", "Dijital Gelişmelerin Sosyoekonomik Etkileri", "Gümrük Hizmetlerinin Geliştirilmesi", "Yayıncılık", "Mesleki Eğitimde Niteliğin Artırılması", "Bağımlılıkla Mücadele", "İş Sağlığı ve Güvenliği", "Engelli Hizmetlerinin Geliştirilmesi", "Çok Taraflı İşbirliğinde Yeni Yaklaşımlar ve Ülkemizin Öncelikleri", "Teknik İşbirliği ve Kalkınma Yardımları."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön