02 / 05 / 2024

130 bin TL'ye 100 metrekare prefabrik ev fırsatı!

130 bin TL'ye 100 metrekare prefabrik ev fırsatı!

Konut fiyatlarının artması ile birlikte prefabrik evler önemli bir seçenek haline geldi. Bu kapsamda prefabrik ev yaptırmak isteyenler maliyet araştırması yapıyorlar. Peki, villa tipi bir prefabrik ev yaptırmanın maliyeti ne kadar? İşte tüm merak edilenler..



Prefabrik evler çevre koşulları dikkate alınarak üretilen, metrekare oranları değişebilen, istenilen her türlü yerleşim alanına uyarlanabilen evler olarak daha uygun maliyetle yapılabiliyor.  Konut fiyatlarındaki yükseliş ile birlikte prefabrik ev yaptırmak isteyen insanların sayısı her geçen gün daha da artıyor. Bu kapsamda prefabrik ev yaptırmak isteyenler fiyat araştırması yapıyorlar. 

Prefabrik evlerin fiyatlarını belirleyen çok fazla sayıda etken var. Kullanılan malzeme dayanıksız olabildiği gibi 50 yıllık ömür sağlayan nitelikte de olabiliyor. Üretim yapan fabrika detaylı bir proje ortaya çıkarabiliyor ama bir diğer fabrika daha düşük niteliklerde bir proje ortaya koyabilir. Tüm bu nedenlerden dolayı büyüklüğü aynı olsa da prefabrik ev fiyatlarında değişiklik olabiliyor. 

Prefabrik ev fiyatlarında belirleyici olan unsurlar kullanılan malzeme ve metrekare olarak karşımıza çıkıyor. Çok farklı fiyatlar olsa da ortalama fiyatlarla 100 metrekare prefabrik evler şu anda 130 bim TL ile 160 bin TL arasında yaptırılabiliyor. Prefabrik evler villa tipi ve dubleks şeklinde tasarlanabiliyor. Bu tarz evlerin net fiyatları ancak proje tamamlandıktan sonra ortaya çıkıyor. 

Prefabrik ev yaptırırken aynı betonarme evler gibi izin alınması gerekiyor. Bu izni ise prefabrik evi imal edip kuracak olan firma değil, evin kurulacağı arsanın sahibi alması gerekiyor. 

TOKİ'den 8 bin 334 yeni konut geliyor!

Bu illerde yaşayanlar bayram edecek! TOKİ'den 5 ilde ucuz konut fırsatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön