28 / 04 / 2024

1.4 milyon dolara 'hayalet kasaba' satın aldı!

1.4 milyon dolara 'hayalet kasaba' satın aldı!

ABD'de yaşayan 31 yaşındaki girişimci Brent Underwood, 2018'de 1.4 milyon dolara California'daki Cerro Gordo kasabasını satın aldı. Tüm birikimini kimsenin yaşamadığı 'hayalet kasaba' için harcayan Underwood, Kovid-19 salgını sebebiyle kasabada yaşamaya başladı...



ABD'de yaşayan 31 yaşındaki girişimci Brent Underwood, arkadaşı Jon Bier'in, müşterilerinin ve yatırımcıların yardımlarıyla 2018'de 1.4 milyon dolara California'da yer alan Cerro Gordo kasabasını satın aldı.

Habertürk'te yer alan habere göre; kimsenin yaşamadığı, yıkık dökük 'hayalet kasaba' için bütün birikimini harcayan Underwood, kasabayı cazibe merkezi haline getirmek için çabalarken Kovid-19 salgını dünyayı etkisi altına aldı. 

1.4 milyon dolara hayalet kasaba satın aldı!

Kovid-19 salgını sürecinde sosyal mesafeyi korumak ve izole bir hayat sürmek amacıyla hayalet kasabada yaşamaya karar veren genç girişimci ilk etapta 3-4 haftalığına izbe yerde yaşamayı düşünüyordu. Fakat pandemi devam edince Underwood, kasabadan ayrılamadı ve 6 ay boyunca burada kaldı. 

Uzun süredir izole bir yaşama devam eden Underwood, tecrübelerini ve kasabayı YouTube videosunda anlattı...

Cerro Gordo'da zaman geçirmenin kendisini büyülediğini belirten Brent, "Amacımız mülkün tarihi yapısını korumak ve tarihe saygı duymak" dedi.

BİR ZAMANLAR MADENLERDEN GÜMÜŞ ÇIKARILIYORDU

300 dönümlük Cerro Gordo kasabası, bir zamanlar 400 hanenin bulunduğu ve yaklaşık 4 bin kişinin yaşadığı bir yerdi. Yıllar önce California eyaletinin en büyük gümüş üreticisi konumunda olan kasabada bugünün parasına göre 17 milyon dolar değerinde gümüş çıkarıldı. Fakat madenlerdeki gümüş tükenince, kasabadan göç başladı.  

Brent ve arkadaşı Jon Bier, yatırımcılarının desteğiyle 2018'de 300 dönümlük hayalet kasabayı yeniden yapmak ve otantik bir turizm merkezi haline getirmek aamcıyla 1.4 milyon dolara satın aldı. Fakat Kovid-19 pandemisi ortaya çıkınca Brent, 22 binadan oluşan kasabaya taşınarak bölgenin tek sakini oldu.

WhatsApp üzerinden 6.3 milyon dolara ada aldı!


Geri Dön