27 / 04 / 2024

14 milyon kişi için bomba fırsat! Borçlarınız silinecek ancak bu tarihe kadar! Kaçırmayın!

14 milyon kişi için bomba fırsat! Borçlarınız silinecek ancak bu tarihe kadar! Kaçırmayın!

Sağlık ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sigorta primi ve genel sağlık sigortası borçları başta olmak üzere birçok alacak için yeniden yapılandırma imkânı sunuyor. 14 milyon 600 bin kişi borçlarından kurtulabilecek.



Yeniden yapılandırmadan yararlanabilecek 3,3 milyon şirket de bulunuyor. Yapılandırma kapsamında bağ-kur’lu vatandaşlar ve kendi sigorta primlerini ödeyenler de ödeme kolaylığından faydalanarak para çekebilecek. Alacakların yarısından vazgeçilirken, ilk ödeme ve peşin ödemeler haziran ayında başlayacak.

Part-time ve kısmi süreli çalışanlar, son bir yıl içindeki ödenmeyen primlerini yapılandırarak eksik günlerini telafi edebilecekler. Ayrıca, sigortalar, genel sağlık sigortası, sosyal güvenlik destek primi, işsizlik sigortası, ortak topluluk sigortası prim borçları, idari para cezaları, iş kazası ve meslek hastalığı alacakları gibi birçok alacak da yapılandırmaya dahil ediliyor.

Yeniden yapılandırma sonucu tespit edilen eksik işçilik sonucu hesaplanan sigorta prim borçlarına da yapılandırma fırsatı sunuluyor.

SGK yetkilileri, yapılandırmanın avantajlarını vurgulayarak, vatandaşların borç yükünden kurtulmalarına ve prim ödeme konusunda rahatlamalarına yardımcı olacaklarını belirtti. Detaylı bilgilere SGK’nın resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

14 milyon kişi için bomba fırsat! Borçlarınız silinecek ancak bu tarihe kadar! Kaçırmayın!

Para cezası ve borçlarda belirli kısımlar silinecek

31 Mayıs tarihine kadar tamamlanmamış işlerin yapılandırılması, özel yapım ve ihale alma işlemleri için son başvuru tarihi belirlendi. Başvuruların tamamlanması halinde, ilk ve tam prim avanslarından Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ı düşülecek.

Ayrıca, Aralık 2022'ye kadar ödenmemiş olan idari para cezalarının yüzde 50'si ile ilgili gecikme ücretleri iptal edilecektir. Bu uygulama ile borçlu olan kişilerin maliyetleri azaltılarak, borçlarını ödemeleri kolaylaştırılacaktır.

Bu açıklama, borçların ödenmesi için yapılandırma ve indirimlerin getirildiğini vurguluyor. Bu uygulama ile birlikte, vatandaşlar ödenmesi zor olan borçlarını daha kolay bir şekilde ödeyebileceklerdir.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön