28 / 04 / 2024

14 üniversitenin mühendislik öğrencileri Uyumsoft Akademi’de buluştu!

14 üniversitenin mühendislik öğrencileri Uyumsoft Akademi’de buluştu!

14 üniversitenin mühendislik öğrencileri Uyumsoft Akademi’de buluştu. Uyumsoft Akademi Yaz Stajı Okulu projesine; Türkiye’nin üniversitelerinden, bilgisayar, bilişim, yazılım, matematik ve endüstri mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrenciler katıldı.



Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Uyumsoft AŞ işbirliğiyle; 1 - 25 Temmuz 2014 tarihleri arasında, Uyumsoft Akademi’nin bu yıl 6. gerçekleştirdiği ‘Uyumsoft Akademi Yaz Stajı Okulu’ projesine; Türkiye’nin 14 üniversitesinden, bilgisayar, bilişim, yazılım, matematik ve endüstri mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrenciler katıldı.   


 


Uyumsoft Akademi Yaz Stajı Okulu programı; Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Fırat Üniversitesi gibi ülkemizin dört bir yanındaki üniversitelerinde öğrenim gören öğrencileri buluşturdu.


 


Teknopark Gezisi ile 1 Temmuz tarihinde başlayan Uyumsoft Akademi Yaz Stajı Okulu’nun ilk gününde; YTÜ Teknopark Genel Müdürü Dr. Mahmut Karaman, Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, Uyumsoft Genel Müdürü Hüseyin Şahin ve Uyumsoft Proje Yöneticisi Özgür Kaçan ile öğrenciler bir araya geldi.


 


Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ’nin uzmanları tarafından kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında; çeşitli üniversitelerden öğrencilere verilen eğitimler, gençlerin bilgi birikimi ve tecrübesini artırmasının yanı sıra, iş bulmalarına da imkan sağlamaktadır. Bu yıl düzenlenen program kapsamında; YTÜ Teknoparkında üretilen uygulamaların ve ar-ge’lerin anlatılması ve bunun sanayi tarafında hangi şirketlerde nasıl uygulandıkları gibi konular ele alınmaktadır. Uygulama ve bilgi anlatımlarının yanı sıra, şirketlerde birebir süreçlerin izlenmesi ve gözlenmesi ile pratik ve uygulamalı eğitim sisteminin örneği gerçekleşmektedir. 


 


Kuluçka Merkezi 


 


YTÜ Teknoparkı hakkında bilgi veren Genel Müdür Dr. Mahmut Karaman, şunları söyledi:


“Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoparkında 200’e yakın firmada, 3 bine yakın Ar-Ge mühendisi çalışıyor. Üniversite sanayi işbirliği kapsamında, ileri teknoloji ürünleri konusunda çalışmalar yapılıyor. Çağımızda, patent çok önemlidir. Ülkemiz, son 5- 10 yılda patent sayısında ciddi artış göstermiştir ve göstermeye devam etmektedir. Aynı zamanda, projesi olan sizin gibi gençlerimize, Kuluçka Merkezimizde, ofis imkanı başta olmak üzere her türlü altyapıyı sağlıyoruz” dedi.

 


Yaz staj okulunun benzeri bulunmuyor



Uyumsoft’un kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu yıl 6.’nı düzenledikleri programın Türkiye’de benzerinin olmadığını ifade eden Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, “YTÜ işbirliğiyle hazırladığımız yaz staj okulu projesi kapsamında, sadece teorik değil, aynı zamanda Teknoparktaki bazı şirketlerin ar-ge projelerinin incelenmesi ile çeşitli sanayi firmalarında uygulamalarının yerinde gözlemlenmesi içeriği bulunmaktadır”  diye konuştu.



Çeşitli üniversitelerden gelen öğrenciler, YTÜ Davutpaşa Kampüsü Elektrik-Elektronik Fakültesi Binası Bilgisayar Mühendisliği bölümünde eğitime katılmaktadır.


 



Geri Dön