03 / 05 / 2024

15 milyon TL bütçeli İZKA programına başvuralar sona erdi!

15 milyon TL bütçeli İZKA programına başvuralar sona erdi!

İZKA tarafından 26 Haziran 2014 tarihinde ilan edilmiş olan Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri ile Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'na başvurular sona erdi.




İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından 26 Haziran 2014 tarihinde ilan edilmiş olan Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri ile Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'na başvurular sona erdi. 

30 başvuru yapıldı 15 milyon TL bütçeye sahip Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi iletişim Teknolojileri Mali Destek Programı kapsamında kar amacı güden bileşeninde işletmelerden 30 başvuru yapıldı. Kar amacı gütmeyen kategorisinde ise 14'ii belediye, 10'u kamu kurumu, 5'i sivil toplum kuruluşu, 4'ü üniversite, 4'ü organize sanayi bölgesi, 3'ü kooperatif, 3'ii kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu ve 2'si üretici birliği tarafından olmak üzere toplamda 45 başvuru yapıldı. Kar amacı güden ve gütmeyen toplam başvuru sayısı 75 oldu. 

15 proje sunuldu Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında ise organize sanayi bölgelerinden 9, serbest bölgelerden 1 ve küçük sanayi sitelerinden 5 olmak üzere son başvuru tarih ve saati itibariyle toplam 15 proje sunuldu. 

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban, Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı kapsamında kazanan projelere aktarılacak kaynak sayesinde; izmir'in bilgi toplumuna dönüşüm sürecinin hızlandırılması ve bu süreci destekleyecek uygulamalarının yaygınlaştırılması amacına hizmet edecek şekilde, İzmir'de işletmelerin belirlenen öncelikli alanlarda kaliteli bilgi iletişim teknolojileri üretmelerinin sağlanması amacına katkı sağlanacağını belirtti. 

Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programı kapsamında ise başarılı projelere aktarılacak kaynak neticesinde ise İzmir'in sanayi bölgelerinde atık depolama ve arıtma tesisleri geliştirilecek, enerji ve alternatif enerji uygulama altyapısı iyileştirilecek, çevre düzenleme, sosyal altyapı ve donatıları iyileştirilecek, geri kazanım, geri dönüşüm, yeniden kullanım ve endüstriyel simbiyoza olanak verecek ortak sistemler geliştirilecek ve ortak kullanıma hizmet edecek laboratuvar, atölye, tesis, donatı gibi altyapılar oluşturulacağını söyledi. 

Bundan sonraki süreçte değerlendirmenin ilk aşaması olan ön inceleme tamamlanacak. Yapılan başvurular üzerinden, başvuru rehberinde talep edilen belgelerin doğru ve eksiksiz sunulmuş olması ve başvuru sahibinin, ortaklarının ve proje konularının başvuru rehberinde belirtilen kriterİere uygunluğu gibi hususlar yönünden yapılacak ön inceleme sonucunda başarıh bulunan projeler teknik ve mali değerlendirme aşamasına almacak. Teknik ve mali değerlendirme aşamasında başvuru rehberinde belirtilen değerlendirme usulleri ve kriterleri doğrultusunda projeler bağımsız değerlendiricilerce değerlendirilecek. Projelerin nihai değerlendirme sonuçlarının Aralık ayında duyurulması planlanıyor. 


Yenigün


Geri Dön