Ulaşım

15 soruda 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli!

İstanbul'un mega projesi 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli nereden geçecek? Büyük İstanbul Tüneli hangi hatlarla entegre olacak? Büyük İstanbul Tüneli kaç kilometre uzunlukta? Proje ne kadara malolacak?


1- Büyük İstanbul Tüneli projesi nedir?


"İstanbul'un yeni çılgın projesi" olarak tanıtılan Büyük İstanbul Tüneli projesi 27 Şubat 2015 tarihinde düzenlenen İstanbul Mega Proje Tanıtımı Toplantısı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. Büyük İstanbul Tüneli projesi denizin altında 3 katlı olarak planlanan dev bir tünel projesi.


2-Büyük İstanbul Tüneli ne kadar uzunlukta?


Büyük İstanbul Tüneli 3 katlı kesiminin uzunluğu 6.5 kilometre olacak. Projedeki karayolu hattı 16 bin 150 metrelik uzunluğa sahip olacak.


3- Büyük İstanbul Tüneli projesinin güzergahı neresi?


Anadolu ile Avrupa yakasını birbirine bağlayacak olan Büyük İstanbul Tüneli projesi Beşiktaş Gayrettepe ile Üsküdar Küçüksu arasında planlandı. Karayolu hattı bağlantısı TEM Otoyolu Hasdal Kavşağı'ndan, Ümraniye Çamlık Kavşağı'na kadar uzanıyor.


4- Büyük İstanbul Tüneli projesi raylı sistem mi, karayolu mu?


Büyük İstanbul Tüneli projesinin en büyük farkı hem karayolu hem de demiryolu geçişinin sağlanacağı bir ulaşım yatırımı olması. Büyük İstanbul Tüneli projesinde alt ve üst katlar tekerlekli araçlar için, ara kat raylı sistem için ayrılıyor.


3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli güzergahı netleşti! Tüm detaylar!


3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli tanıtım filmi!