28 / 04 / 2024

15 yıllık hasret son buldu! Ankara Büyükşehir, Mamak'taki 342 konutun kuralarını çekti!

15 yıllık hasret son buldu! Ankara Büyükşehir, Mamak'taki 342 konutun kuralarını çekti!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak'taki 342 konutun kura çekilişini gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kura çekilişiyle 15 yıllık hasret de son buldu...



Kentteki çalışmalarını son sürat sürdüren  Ankara  Büyükşehir Belediyesi, Mamaklıların senelerdir hasretle beklediği konutları teker teker tamamlayarak hak sahiplerine teslim ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından aktarılan detaylara göre Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yürüttüğü Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin 5. ve 7. etaplarında bulunan toplam 342 konut için noter huzurunda kura çekilişi yapıldı.

 “İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE TAMAMEN TESLİM EDECEĞİZ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekiliş programında senelerdir konut hasreti çeken Mamaklı hak sahipleriyle buluştu. Yaptığı açıklamada konuşmasında belediyenin 14 bin konut borcu olduğunu anımsatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Göreve gelir gelmez hep şu şekilde baktık olaya; belediye yönetiminde, devlet yönetiminde devamlılık esastır. Mutlaka borçlarımızdan kurtularak sizlerle helalleşmemiz gerekli diye girdik işin içerisine” diye konuştu.

15 yıllık hasret son buldu! Ankara Büyükşehir, Mamak taki 342 konutun kuralarını çekti!

Yaşanan ekonomik kriz sebebiyle müteahhitlerin zarar etme kaygısıyla almış oldukları işi sürdürmediğine değinen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, proje ile ilgili olarak da şu detayları paylaştı: “Kentsel dönüşüm çalışmalarını biz kendi şirketlerimiz üzerinden sürdürüyoruz. Şu anda Mamak bölgesinin imar planları kesinleşti. Altındağ bölgesi ve Dikmen Vadisi'nde de çalışmalarımız sürüyor. Altındağ bölgesinde bir iptal gelmişti. Yeni bir plan yaptık. İnşallah önümüzdeki dönemlerde tamamen teslim edip borcumuzdan kurtulacağız ve sizlerle e helalleşeceğiz.”

Yaptığı açıklamada göreve gelir gelmez Mamaklılara haklarını teslim etmek amacıyla çalışmaya başladıklarına değinen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Hedefimiz, borcumuzun tamamını ödemek. Çünkü yapılan kira ödemeleri ne size yarıyor ne de belediyeye yarıyor. Ödemiş olduğumuz rakamlar da oldukça yüksek. İnşallah önümüzdeki dönem Cenab-ı Allah tamamını bitirip borçlarımızdan kurtulmayı ve sizinle helalleşmeyi nasip etsin diyorum” dedi.

HAK SAHİPLERİNİN YÜZLERİ GÜLDÜ

Ortadan kaldırılmış olan mağduriyet sonrası konutlarına kavuşmayı bekleyen hak sahipleri şunları dile getirdi:

-Ayhan Bayram: “2008 yılında anlaştım, o günden beri de bekliyoruz. Mansur Yavaş Başkan sağ olsun süreci hızlandırdı. 5 veya 6 aya yerleşiriz. Mutluyuz, heyecanlıyız.”

-Sadık Ayten: “16 senedir mağduruz. Gecekondu olanlar ayrı para alıyor, bizimki arsa idi biz o nedenle herhangi bir para da alamadık. Senelerdir getirisi olmayan bir şeyi bekleyip duruyoruz. İnşallah kurada adımız çıkar da bu mağduriyetten kurtuluruz.”

-Zeliha Ersöz: “Yıllardır bekliyorduk. Kirada oturuyorum. Bu süreç benim için zor geçti benim için. Mutluyum.”

-Sevda Yıldırım: “20 senedir uğraşıyoruz. Babamın, annemin görememesi nedeniyle üzgünüz. Bizler torunları olarak konut sahibi oluyoruz. 20 senedir bir bekleyiş var bu bir vebaldir. Başkan’ımıza çok teşekkür ediyorum. Önemli olan icraattır, bize yapılan hizmettir.”

-Fatma Bayrak: “Garibanların babası güveniyorum Mansur Yavaş Başkan’a. Çok sevinçliyim kura bize çıktı. 11. kat çıktı. Sevinçten havalara uçuyorum. 16 yıldır  bekliyorduk yüzümüzü güldürdü başkanımız Allah ondan razı olsun. Bizim babamız o.”

 

Mevduat faizleri 2002'den beri en yüksek seviyesinde! 350 bin TL'nin faiz getirisi hangi bankada kaç TL?

DS'ten eşit taksitli Mart 2024 kampanyası! İşte DS 7, DS 9 ve DS 4 fiyatları!

Yarısı bizden kampanyası için uzmanlar uyarıyor! Müteahhit seçimine dikkat edin!


Geri Dön