30 / 04 / 2024

15.MÜSİAD Fuarı CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenleniyor!

15.MÜSİAD Fuarı CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı 15.MÜSİAD Fuarı, 26 ile 30 Kasım 2014 tarihleri arasında, CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenleniyor. 15.MÜSİAD Fuarı yoğun ilgi görüyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı 15.MÜSİAD Fuarı, 26 ile 30 Kasım 2014 tarihleri arasında, CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenleniyor.


MÜSİAD Fuarı sırasında; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 8.Hall’de bulunan High Tech Port’u ziyaret ederek, yerli yazılım firmaları ile bir araya geldi.MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanı Bekir Sami Nalbantoğlu ve Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder ile sektörü değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk yazılım sektörünün potansiyeli ve 2023 yılı hedeflerine ulaşılması noktasında yazılımın sektörünün kaldıraç etkilerini değerlendirmek üzere, yerli yazılım firmalarına bir araya gelme davetinde bulundu.


MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu üyesi olan Bilgi Sistemleri, Erguvan Bilişim, Erlab ve Uyumsoft AŞ firmaları, High Tech Port’ta güçbirliği yaparak ortak bir stantta yer aldı.


Yerli yazılım firmalarına yoğun ilgi


Fuarı ziyaret eden, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Binali Yıldırım, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 8.Hall’de bulunan High Tech Port’ta, MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu üyesi olan yazılım firmalarının ortak olarak kullandığı standa ziyarette bulundu. Yapılan görüşmelerde, yerli yazılımın ülke ekonomisindeki yeri ve stratejik önemi ile bilgi teknolojileri sektörünün uluslararası pazarda başarı kazanabilmesinde devlet desteğinin rolü değerlendirildi.



Ülkemizin her türlü verisinin değerli olduğunu kaydeden MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanı Bekir Sami Nalbantoğlu, “Ticaretten güvenliğe, eğitimden sağlığa ülkemize ait tüm veriler, kıymetli ve değerlidir. Olası olumsuzlukların önüne geçebilmek için, bize ait verilerin yerli yazılım firmaları tarafından dizayn edilip, yönetilmesi gerekmektedir” diye konuştu.



Geri Dön