15 / 05 / 2024

16 ilde 191 araziye düzenleme!

16 ilde 191 araziye düzenleme!

Bakanlar Kurulu Kararı ile 16 ilde 191 araziye düzenleme geldi. Bazı yerleşim alanları uygulama alanı olarak belirlenirken, bazı alanlar toprak normu belirlendi, bazı alanlar ise kapsamdan çıkarıldı..



Bakanlar Kurulu Kararı ile Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Erzincan, Isparta, Kahramanmaraş, Kırklareli, Niğde, Sakarya ve Samsun'daki toplam 111 yerleşim birimi uygulama alanı olarak tespit edildi.

Aynı karar kapsamında Aksaray ve Çorum'daki toplam 3 alan zorunlu arazi toplulaştırma alanı olarak belirlendi. 

Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, Isparta, Kırklareli, Niğde, Sakarya ve Samsun'daki 14 yerleşim alanlarında dağıtılacak toprak normu belirlendi.

Ankara, Balıkesir, Bursa, Erzincan, Kahramanmaraş, Kırklareli ve Niğde'deki 63 yerleşim birimi aynı listede gösterilen Bakanlar Kurulu Kararları kapsamından çıkardıldı.

Bazı Yerleşim Birimlerinin Uygulama Alanı Olarak Tespiti, Bazı Yerleşim Birimlerinin Zorunlu Arazi Toplulaştırma Alanı Olarak Tespiti, Bazı Yerleşim Alanlarında Dağıtılacak Toprak Normunun Belirlenmesi ve Bazı Yerleşim Birimlerinin Bakanlar Kurulu Kararları Kapsamından Çıkarılması Hakkında Karar için tıklayın

 


Geri Dön