05 / 05 / 2024

17 Ağustos yaklaşırken… İşte depremin yıkıcı etkilerini azaltan teknolojiler

17 Ağustos yaklaşırken… İşte depremin yıkıcı etkilerini azaltan teknolojiler

Geliştirilen inşaat teknolojilerinin depreme karşı dayanıklı şekilde yapılaşmasında büyük önem taşıdığının belirten Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıl dönümü haftasında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…



Deprem sırasında bina güvenliğini artıran diğer çözümleri de konuşan Çetinkol, şu bilgileri verdi:

“Sismik ürün kategorisinde dikkat çeken modüler kanal sistemlerinin hepsi, depreme dayanıklı olan yapıların etraflı bir şekilde araştırılmasına ve test edilmesine bağlıdır. Deprem kuşakları için geliştirdiğimiz boru, kablo tavası ve hava kanalı destek sistemleri ile ülkemizin de içinde bulunduğu deprem kuşağını baz alacak düzende standardize edildi. Hilti Pasif Yangın Durdurucu ürünlerimiz ise depremin hareketlerine uyumlu oluyor ve deprem sırasında yangın çıksa bile malzemenin yapısı bozulmadığı için işlevini korumuş oluyor. Yangın esnasında yapıda meydana gelen boşlukları şişirerek kapatıyor ve yangının çıktığı yere hapsedilmesine yardım ediyor. Bu sebep ile yangının büyümesini engelleyerek insanların evlerini terk etmesi için güvenli bir ortam ve dumansız bir hava sahası sağlamış oluyor.

BİNANIN RÖNTGENİNİ ÇEKEN SİSTEMLERE İMZA ATIYOR

Türkiye’deki mevcut binaların dayanıklılık seviyesinin bir an önce güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Çetinkol; “Bu konuda farklı ürün gruplarımız ile çalışıyoruz. Örnek olarak; Mekanik Elektrik Destek ve Askı Sistemlerimiz hem sismik hesaplı hem de sismik onaylı bir şekilde metot ve çözümleri içeriyor. Yine aynı şekilde özel olarak, mevcut Ferroscan cihazımız ile kolon ve kirişlerin içinde bulunan donatıların derinlik ve çapını betona herhangi bir zarara neden olmadan tespit ederken detaylı raporlama hazırlama şansını da kullanıcılara sağlıyoruz.”

17 Ağustos yaklaşırken… İşte depremin yıkıcı etkilerini azaltan teknolojiler

Dolar 21 lira! Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer rakam verirken tarihini de açıkladı

A101’de televizyon şenliği! Uygun fiyata kaliteli televizyon alın! Philips, Samsung, Toshiba ve daha fazlası…

Alışveriş mağduriyetlerinin çözümü artık e-Devlet’te! Sakız bile alsanız başvurun! İşte adım adım yol haritası


Geri Dön