06 / 05 / 2024

18-19-20 Ağustos İnşaat Mağdurları Haftası oluyor!

18-19-20 Ağustos İnşaat Mağdurları Haftası oluyor!

Türkiye'deki tüm inşaat mağdurlarını tek bir çatı altında buluşturmayı hedefleyen ve merkez olarak İstanbul'u seçen "İnşaat Mağdurları Platformu" 18-19-20 Ağustos tarihlerini "İnşaat Mağdurları Haftası" ilan etti...




Türkiye'deki tüm inşaat mağdurlarını tek bir çatı altında buluşturmayı hedefleyen ve merkez olarak İstanbul'u seçen "İnşaat Mağdurları Platformu" 18-19-20 Ağustos tarihlerini "İnşaat Mağdurları Haftası" ilan etti.


YÜRÜYÜŞ, KONUŞMALAR, SEMİNER VE KONFERANSLAR

3 gün sürecek olan " İnşaat Mağdurları Haftası" kapsamında, belirlenen yerlerde çeşitli sessiz yürüyüşler, basın açıklamaları ve bilgilendirmeler, etkinlikler düzenlenecek. Önemli konuşmacıların katılacağı konferanslar ve seminerler ile toplumsal farkındalık artırılacak.


İşte İnşaat Mağdurları Platformu tarafından yapılan açıklama:


Ülkemizde yıllardır önemli bir sorun olarak kalmaya devam eden inşaat/konut mağduriyetleri son yıllarda büyük sayılara ulaştı. Kimisi ödemeyi yapmasına rağmen ne evini alabildi ne de parasını, kimisi senet aldı ama karşılıkları ödenmedi, kimisi gecikmede kira yardımı alamadı, kimisi sözleşmeye aykırı firma davranışlarına mazur kaldı ve daha sayılabilecek çok sayıda mağduriyet. Hakim ve savcıların elinde olup devam eden yüzlerce dava da cabası. Çeşitli sebeplerle oluşan bu sonuçlardan en çok zararı da mağdur olan vatandaş gördü.


Ortada çok ciddi boyutta bir sorun varsa bu sorunu el birliği ile çözmenin en doğrusu olacağını düşünüyoruz. İnşaat Mağdurları Haftası çerçevesinde düzenleyeceğimiz etkinliklerimiz bizler gibi Türkiye'nin dört bir yanında mağdur edilen insanları kapsayacağı gibi mağdur olduğunu iddia eden inşaat firmaları, belediyeler ve diğer kurumlar için de bir fırsat olacak. Eski Türk filmlerine bile konu edilerek bu mağduriyetler toplumumuz tarafından kanıksandı. İnsanlar ancak yakınlarının ya da kendi başlarına geldiğinde fark edebiliyor. Oysa ki tehlike her an yanımızda.


Tüm bu gelişmeler ortada çok ciddi bir boyuta ulaşan ve sistemden kaynaklanan bir "İnşaat Mağduriyeti" olduğunu gösteriyor. Bu gelişmeler haksızlıklar karşısında sessiz kalmamamız gerektiği düşüncesinde birleştirdi. Öyle ki bu sayı artık yüz binlerle ifade ediliyor. Aileleri ve etkilenenleri de hesaplarsak bu sayıyı milyonlarla ifade edebiliriz. Geçmişte dedelerimizin, babalarımızın başına gelenler, bugün bizim başımıza geldi. Ama çocuklarımızın, torunlarımızın başına gelmesine izin vermeyeceğiz.


İnşaat Mağdurları Platformu olarak en temel iki hedefimiz var.


Birisi toplumsal farkındalık oluşturmak. Böyle ciddi bir sorun olduğunu bütün ülkemizin ve hatta dünya insanlarının fark etmesini sağlamak.Bu mağduriyetleri ülkemizin temel sorunları arasında olduğunu kanıtlamak.


İkinci ve nihai hedefimiz ise, ülkemiz için sıradan hale gelmiş olan geçmişteki veya günümüzde devam eden mağduriyetlerin giderilmesi ve gelecekte karşılaşılması muhtemel mağduriyetlerin önlenmesi için anayasal koruma ve yasa değişikliği yapılması.


Türkiye'deki yüzbinlerce inşaat mağdurunu biraraya getirecek olan İnşaat Mağdurları Platformu olarak sosyal alt yapımızı da oluşturmaya devam ediyoruz. Bizler İstanbul'daki bir inşaat firmasının Tuzla mağdurlarıyız. Fakat mağduriyetler bu kadar büyükken biz sadece kendimizi kurtarma düşüncesinde olamayız. Bir çözüm olacaksa bu ancak ve ancak toplumsal bir şekilde yapılabilir. Öte yandan bizler yasal yollarla mücadelemize halihazırda zaten devam ediyoruz.


İnşaat Mağdurları Platformu tarafından oluşturulan sosyal paylaşım grupları ve mail adresi şu şekilde; 

İnternet sitesi :    www.insaatmagdurlari.com

Twitter adresi:    www.twitter.com/insaatmagdurlar

Facebook sayfası:    www.facebook.com/insaatmagdurlari

Mail adresi: [email protected]




Geri Dön