27 / 04 / 2024

İnşaat mağdurları bugün eylem yapacak!

İnşaat mağdurları bugün eylem yapacak!

Uluhan Grup, Bulut İnşaat, Makrom Yapı, Hiper Gayrimenkul, Osmanlı İnşaat, Fi Yapı ve İlke İnşaat mağdurları bugün saat 15:00'te Esenyurt Belediye binası önünde eylem yapacak...



 

Esenyurt'taki imar sorunu ile gündeme gelen Ukra City ve Makromtek projeleri mağdurlarının yaptıkları eylemlerin olumlu sonuç vermesi İstanbul'daki diğer inşaat mağdurlarını da yeniden harekete geçirdi. 

 

Mağdur olmalarındaki en büyük oltanın sözleşmedeki kira hakkı olduğunu iddia eden Beylikdüzü ve Esenyurt inşaat mağdurları "Sözleşmede eğer eviniz söz verilen tarihte teslim edilmezse size kira ödemesi yapılır yazısını okuyoruz, bu bizim için garanti diye düşünüyoruz, firmayla da teyit edince imza atıp, paraları teslim ediyoruz" diyor. 

 

Evlerini hak sahiplerine zamanında teslim etmeyen Osmanlı İnşaat, Uluhan Grup, Bulut İnşaat, Makrom Yapı, Hiper Gayrimenkul, Fi Yapı ve İlke İnşaat mağdurları bugün Esenyurt Belediye binası önünde protesto gösterisi gerçekleştirecek.

 

Evlerini teslim alana kadar eylemlere devam edeceklerini belirten inşaat mağdurları yarın da savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

 

Fi Yapı’nın patronu Fikret İnan, İstanbul ve Kırıkkale’de başladığı 10 projenin 8 tanesini teslim etti. Fi Yapı'nın Kırıkkale projesinin yüzde 80'i, 10. proje olan Fi Side Bahçeşehir projesinin de yüzde 65'lik kısmı tamamlandı. İki şantisinde eksik imalat olan Fi Yapı'nın 10 projede toplam 11 bin konutu bulunuyor. Bu konutlardan 6 bin 850 tanesinin inşaatı tamamlandı.

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 

 


Geri Dön