27 / 04 / 2024

esenyurt teslim edilmeyen konut projeleri

esenyurt teslim edilmeyen konut projeleri

Uluhan Grup, Bulut İnşaat, Makrom Yapı, Hiper Gayrimenkul, Osmanlı İnşaat, Fi Yapı ve İlke İnşaat mağdurları bugün saat 15:00'te Esenyurt Belediye binası önünde eylem yapacak...

İnşaat mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

Bulut İnşaat, Uluhan Grup, Makrom Yapı, Hiper Gayrimenkul, Osmanlı İnşaat, Fi Yapı ve İlke İnşaat mağdurları dün saat 15:00'te Esenyurt Belediye binası önünde eylem yaptı...

Bir TOKİ mağduriyeti de bu şehirden! 2020'de kuraları çekilen konutlar hala teslim edilmedi!

Kuraları 2020 yılında çekilen ve hala teslim edilmeyen TOKİ Konutları ile ilgili olarak bir açıklama da İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar'dan geldi. Habip Yaşar yaptığı açıklamada vatandaşların maliyet hesaplamalarında mağduriyetler yaşadığını söyledi.

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2019'dan beri daire teslim edilmiyor! Projede usulsüzlük mü var? 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal'dan 2019'dan beri daire teslim edilmeyen Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Ön ödemeli konut satışında teslim edilmeyen her konut için 70 bin lira ödenecek!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ön ödemeli konut satışında devir ya da teslim süresinin sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçmesi halinde teslim edilmeyen her konut için 70 bin TL ceza ödenecek...

Fikirtepe'de evleri teslim edilmeyen mağdurlardan yarım kalan inşaat tepkisi!

İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşümde mağdur edildiklerini söyleyen vatandaşlar yaşanan duruma tepki gösterdi.

Kırşehir Bağbaşı TOKİ 3. etap projesindeki hak sahiplerinden tepki!

Kırşehir'in Bağbaşı ilçesindeki TOKİ 3. etap projesi kapsamında, seneler geçmesine rağmen bir türlü konutları teslim edilmeyen hak sahipleri duruma tepki gösterdi.

Samsun Towers mağdurlarına müjde! ‘Hayali satışa’ hapis talebi!

Esenyurt’ta 2014 yılında teslim edileceği açıklanan ancak hala teslim edilmeyen 1.600 daireli Samsun Towers isimli konut projesinin sahipleriyle ilgili görülen ‘dolandırıcılık’ davasında savcı mütalaasını açıkladı.

Teslim edilmeyen ev için hukuki yoldan ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, '123.50 santim yerim karşılığında müteahhidin arsama yakın yerde yaptırdığı yeni öğrenci sitesinde takas konusunda anlaştık. Sözleşme imzaladık. Müteahhit teslim tarihinde daireyi vermekten vazgeçti. Sözleşme ile hukuki yoldan ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

Teslim edilmeyen inşaat projelerinde fesih hakkı doğar mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Belediye ve müteahhit ortaklığında yapılan inşaattan daire aldık. Bugün itibarıyla bize teslim edilmesi gereken tarih geçti ama asıl mesele inşaatın durdurulmasıdır. Proje dışı inşaat yapılmış vs. Haklarımız nelerdir? ' sorusunu yanıtladı.

Süresinde teslim edilmeyen evin kredisine durdurma kararı!

Aydın'da ön ödemeli satış sözleşmesi imzalayarak müteahhidin yönlendirmesiyle bir bankadan kredi çeken kişi, süresinde teslim edilmeyen konut için ödediği krediyi dondurmak için verdiği hukuk mücadelesini kazandı...

Teslim edilmeyen evin kredisine 'durdurma' kararı!

14 ay içinde tamamlanacağı söylenen konutu kendisine süresinde teslim edilmeyen ve müteahhit ile anlaşma yapan bankadan çektiği kredinin ödemelerinin durdurulması için dava açan kişinin isteği haklı bulundu.

TOKİ'nin teslim etmediği konutların sayısı TBMM gündeminde!

TOKİ tarafından konut teslim tutanağı imzalatıldığı halde hak sahiplerine teslim edilmeyen konutların sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Antalyalı emekli öğretmen 17 yıldır evinin peşinde!

17 yıl öne Antalya Güzeloba’da satın aldığı daire kendisine teslim edilmeyen, hukuk mücadelesini kazanmasına rağmen evine kavuşamayan emekli öğretmen Hüseyin Durmuş, film gibi hikayesini anlattı.

Tüketici Mahkemesi'nin kararı: Ev bitmediyse para faiziyle iade!

Tüketici Mahkemesi, satın aldığı ev zamanında teslim edilmeyen tüm vatandaşları ilgilendiren emsal bir karar verdi. Bu kapsamda; müteahhit ve kredi veren banka, tüketicinin ödediği parayı faiziyle iade edecek.

esenyurt teslim edilmeyen konut projeleri Haberi

esenyurt teslim edilmeyen konut projeleri

Esenyurt'taki imar sorunu ile gündeme gelen Ukra City ve Makromtek projeleri mağdurlarının yaptıkları eylemlerin olumlu sonuç vermesi İstanbul'daki diğer inşaat mağdurlarını da yeniden harekete geçirdi. 

Mağdur olmalarındaki en büyük oltanın sözleşmedeki kira hakkı olduğunu iddia eden Beylikdüzü ve Esenyurt inşaat mağdurları "Sözleşmede eğer eviniz söz verilen tarihte teslim edilmezse size kira ödemesi yapılır yazısını okuyoruz, bu bizim için garanti diye düşünüyoruz, firmayla da teyit edince imza atıp, paraları teslim ediyoruz" diyor. 

Evlerini hak sahiplerine zamanında teslim etmeyen Osmanlı İnşaat, Uluhan Grup, Bulut İnşaat, Makrom Yapı, Hiper Gayrimenkul, Fi Yapı ve İlke İnşaat mağdurları bugün Esenyurt Belediye binası önünde protesto gösterisi gerçekleştirecek.

Evlerini teslim alana kadar eylemlere devam edeceklerini belirten inşaat mağdurları yarın da savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

Fi Yapı’nın patronu Fikret İnan, İstanbul...