27 / 04 / 2024

Fikirtepe'de evleri teslim edilmeyen mağdurlardan yarım kalan inşaat tepkisi!

Fikirtepe'de evleri teslim edilmeyen mağdurlardan yarım kalan inşaat tepkisi!

İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşümde mağdur edildiklerini söyleyen vatandaşlar yaşanan duruma tepki gösterdi.



İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy Fikirtepe'deyılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm projeleri dahilinde inşaat yapan bir firma ortaya atılan iddialara göre hak sahiplerine konutlarını vermedi. Anadolu Ajansı'nda yer alan  habere göre, 2016 yılında başlayıp 2019 yılında evlerinin teslim edilmesi gerektiğini dile getiren bir grup ev sahibi mağdur olduklarını belirterek, yarım kalan inşaatların önünde buluştu. Orhan Kablan konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Fikirtepe de evleri teslim edilmeyen mağdurlardan yarım kalan inşaat tepkisi!

Orhan Kablan, mağdurların kiraları verilmediği için birçoğunun köylerine geri döndüğünü belirterek, "Hükümetimizin ülkemizdeki deprem gerçeğinden hareketle büyük bir duyarlılık ve iyi niyet içinde başlattığı semtimizin arsalarını küçük parsellerde ve çok hisseli fazla konutlu oluşu dikkate alınarak verilen imar durumu birçok müteahhidin iştahını kabartmıştır. Katma değeri yüksek semtimize, yüzlerce firma ada bazında görüşmeler sonucu semtimizde inşaat çalışmaları başlamıştır. Bu projelerin yüzde 20'si başarıyla gerçekleşmiş, yüzde 40'ının değişik sebeplerden akitleri feshedilmiştir. Yüzde 40 ise başlamış fakat bitirilmemiş projeler olarak durmaktadır. Düşük ücretli ve emeklilerden oluşan mahalle mağdurları, bitirilmemiş evlerinden ve alamadıkları kiralar nedeniyle oturmakta oldukları evlerinin kiralarını ödeyememiş bazıları köylerine taşınmak zorunda kalmışlardır. Oysa evlerimiz yıkılmadan önce oturduğumuz evlerin çatısı altında her komşumuzun bir veya iki kirasının verdiği bir gelir vardı. Bizim evlerimiz birçok deprem geçirmesine rağmen, en ufak çatlağı olmayan güvenli konutlardı" şeklinde konuştu.

Fikirtepe de evleri teslim edilmeyen mağdurlardan yarım kalan inşaat tepkisi!

Mücadelemize devam edeceğiz

Orhan Kablan, inşaat firmasının projenin tarihini değiştirdiğini iddia ederek " Biz kimsenin vicdanına güvenmiyoruz. Çok uzun yıllar sürecek hukuk işleyişinin bizim mağduriyetimizi arttıracağını ve yapılan imalatı çürüteceğini biliyoruz. Bizler bu projenin ortaklarının duyarsızlığını harekete geçirene kadar eylemlerimize devam edeceğiz. İnşaatlarımızın bitirilmesi ve sözleşmede belirtilen bitirme süresi sonrası kiralarımızın güncel kiralar ile geciken kiraların acil ödenmesini talep ediyoruz. Büyüklerimizden bize intikal eden buraları çocuklarımıza teslim edene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Talebimiz haktan bahseden devlet yetkililerinin olaya müdahil olmasını bekliyoruz" dedi.

 

Fikirtepe'de ilk kazma vuruldu!


Geri Dön