17 / 06 / 2024

CHP'li Rıfat Nalbantoğlu'ndan Bakan Özhaseki'ye TOKİ konutları çıkışı: İzmir'de 125 aile mağdur oldu!

CHP'li Rıfat Nalbantoğlu'ndan Bakan Özhaseki'ye TOKİ konutları çıkışı: İzmir'de 125 aile mağdur oldu!

İzmir'de teslim edilmeyen deprem konutları ile ilgili eleştiriler yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmir'de 125 ailenin mağdur olduğunu söyledi.




Cumhuriyet Halk Partisi  İzmir  Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, 2020'de meydana gelen İzmir depreminden sonra inşaatına başlanmış olan deprem konutlarından hala teslim edilmeyenler olduğunu dile getirerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye seslendi. 

Yaptığı açıklamada 2020 tarihindeki depremin üzerinden 4 sene geçmesine rağmen hala ev ve dükkanlarını teslim alamayan hak sahipleri olduğunu ve bu depremzedelerin bütün girişimlerinin yanıtsız kaldığını iddia eden CHP'li Rıfat Nalbantoğlu yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi: “Sayın bakan, söz konusu bu süreçte Hatay’a yoğunlaştığınızı biliyoruz. Tartışmalı da olsa bir sonuç da aldınız. Hatay, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş da bizim, İzmir de bizim. Biraz da İzmir’e bakın. Yapımına 4 sene önce başlanmasına karşın hala konutlarını, dükkanlarını alamayan hak sahipleri bulunuyor. Teslim edilen konutlarda da pek çok sorun tespit edilmekte. Sizler unutsanız dahi bizler unutmayacağız. Hak sahipleri konut ve dükkanlarını teslim alana kadar bu konunun takipçisi olacağız.” 

Rıfat Nalbantoğlu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan konutların büyük kısmının hak sahiplerine teslim edildiğini fakat konut ve işyerleri teslim edilmeyenlerin mağduriyetinin devam ettiğini kaydederek, konuyu Meclis gündemine de taşıdı. 

CHP li Rıfat Nalbantoğlu ndan Bakan Özhaseki ye TOKİ konutları çıkışı: İzmir de 125 aile mağdur oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlanması istenen önergede şu ifadeler ve sorular yer aldı:

“Bakanlığınız tarafından 18 Mart 2023'te yapılan açıklamada, İzmir'de 30 Ekim 2020 depreminden sonra afetzedeler için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen toplamda 4 bin 602 konutun tamamlandığı, geriye kalan 459 konutun inşaatının da Mayıs'ta biteceği açıklanmıştır. Fakat 22 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla yani bakanlığınızın açıklamasının üzerinden bir seneyi aşkın bir zaman geçmesine rağmen hem konutlarını hem de dükkanlarını teslim alamayan depremzedeler var. İzmir depremi mağdurları platformu tarafından yapılan açıklamada yaklaşık olarak 125 ailenin bu konuda mağduriyet yaşadığı ve evlerin ne zaman tamamlanıp ne zaman teslim edileceği konusunda belirsizlik yaşandığı kaydedildi. 

Bu bağlamda; 

30 Ekim 2020'de İzmir’de meydana gelen depremden sonra 2021'de yapım çalışmalarına başlanmış olan konut ve dükkanların ne kadarı tamamlanarak hak sahiplerine dağıtıldı? 

- Konut ve dükkanları teslim edilmemiş olan hak sahiplerinin sayısı ne kadardır?
 
- Söz konusu konut ve dükkanların teslim edilmeme gerekçeleri nedir? 

- Bakanlığınız tarafından 18 Mart 2023 tarihinde yapılan açıklamada teslim edilenlerin dışında geriye kalanların Mayıs'ta biteceği belirtilmişken aradan bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen bu yapılar neden bitirilememiştir? 

- Teslim edilmiş olan konutlarda yaşanan çatı akma, elektrik ve su tesisatı, doğalgaz gibi donanım eksikliklerinin onarım ve bakım sorumluluğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına mı yoksa hak sahiplerine mi aittir? 

- Konut ve dükkanları teslim edilmeyenlerle ilgili ne gibi bir çalışma yapılmaktadır? Bu konutların yapımının tamamlanması ve hak sahiplerine teslimi konusunda öngörülen bir tarih var mıdır?”

 

Belediyelerden Haziran fırsatı! İki şehirde satılık arsa ve araziler! 

Konut sektöründeki yeni düzenlemeyle ilgili uzmanı açıkladı! Komik rakamlarda rayiç bedel gösterilemeyecek!

Mağdur ev sahiplerinden imza kampanyası: Tahliye davasında istinaf kaldırılsın, istinaf sınırı rayice göre belirlensin!


Geri Dön