27 / 04 / 2024

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2019'dan beri daire teslim edilmiyor! Projede usulsüzlük mü var? 

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2019'dan beri daire teslim edilmiyor! Projede usulsüzlük mü var? 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal'dan 2019'dan beri daire teslim edilmeyen Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...



Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, yürütmesi durdurulan Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. 

Fatih Ünal, konuya ilişkin açıklamasında, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde ABB ile iştiraki olan Portaş Proje İnşaat Taahhüt Asfalt Sanayi ve Ticaret AŞ arasında 29 Kasım 2022 tarihinde imzalanan protokolün hukuka aykırı olduğu nedeniyle yaptığı başvuru sonucunda,  Ankara  24. İdare Mahkemesinin 18 Ekim'de oy birliğiyle yürütmeyi durdurma kararı verdiğine dikkat çekti. 

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi nde 2019 dan beri daire teslim edilmiyor! Projede usulsüzlük mü var? 

2019'DAN BU GÜNE TESLİM EDİLEN KONUT YOK 

ABB'nin 2013 tarihinde  başlattığı projede AK Parti döneminde 5 bin konutun hak sahiplerine teslim edildiğinin altını çizen ABB Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, "Mansur Bey göreve geldikten sonraki süreçte 2021 yılında sözleşme gerçekleştirildiğini duyduk. O süreçten sonra da usulsüzlüklerin olduğunu biliyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Ünal, Meclis üyelerince 2022 yılında  hazırlanan Denetim Komisyonu Raporu'ndaki bulguları neden göstererek 12 ayrı suç duyurusunda daha bulunduğunu dile getirdi. 

Proje içeriğine ve protokol çerçevesindeki usulsüzlük iddiaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Fatih Ünal, "2019 yılından şu ana kadar teslim edilen bir konut yok. Şimdi de Mansur Yavaş hedef saptırıyor, manipülasyon yapıyor, 'Engelleniyorum' diyor. Halbuki hem usulsüz işlem yapmışsın, hem ciddi bir yetki sıkıntısı bulunuyor" ifadelerini kullandı. 

Belediye Meclisi'nden Fen İşleri Dairesi'nin yetkiyi aldığı halde onu tasfiye ederek Portaş Şirketi'ne verdiğini belirten Ünal, "Portaş Şirketi de iki imzalı yapması gereken yerlerde tek imzayla sözleşme gerçekleştirmiş. Kamu İhale Kanunu'na aykırı 3-4 ayrı sözleşme imzalanmış. Bunların hepsi birer sıkıntı, usulsüzlük ve ciddi yolsuzluk iddialarına da sahip durumlardır" açıklamasında bulundu. 

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi nde 2019 dan beri daire teslim edilmiyor! Projede usulsüzlük mü var? 

Fatih Ünal, 7.5 milyar TL'lik bir paranın söz konusu olduğunu vurguladı ve burada 6 milyon Ankaralının hakkının zayi olduğunu, Ankaralının hakkını korumak için gerekli işlemleri yaptıklarını dile getirdi. 

"Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili mağduriyetler bizim haricimizde Mansur Bey'den kaynaklı bir mağduriyettir" şeklinde konuşan Ünal, 2024 seçiminden sonraki süreçte Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ve başka konulara ilişkin her türlü tedbiri alacaklarını vurguladı. 

Ünal, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararının ardından proje çerçevesindeki hak sahiplerine ABB tarafından bilgilendirme mesajı yollanarak endisinin hedef gösterildiğini  ileri sürdü ve "Zaten 4,5 senelik gelinen süreçte ABB olarak konut teslim edememişsiniz. ABB olarak 7,5 milyar TL'lik paranın nereye gittiğini izah edemiyorsunuz. Sözleşmelerin kanunsuz yapıldığına ilişkin zaten ortada ciddi bir olay var. Bunlarla ilgili İdare Mahkemesine ve savcılığa suç duyurusu yaptığımızda da belediyenin sanki 'engelleniyoruz' imajıyla, 'AK Parti'li Meclis Başkanvekili Fatih Ünal mahkemeye vererek bu kentsel dönüşümü durdurmuştur' ifadeleriyle 15-20 bin kişiye mesaj yolluyorlar" diyerek bunun bir hedef saptırma olduğunu aktardı. 

Ünal, bununla ilgili 5 kuruşluk bir manevi tazminat davası açmaya karar verdiğine de dikkat çekerek, Ankara'nın sermayesinin, değerlerinin kaybolduğunu söyledi. 

Olası İstanbul depremi için düğmeye basıldı! Önlemler peş peşe alınacak!

İSKİ'den son dakika açıklaması! İstanbul'un bazı ilçelerinde su kesintisi uygulanacak

Bakan Şimşek'ten yeni dönem açıklaması: O firmalar Türk Eximbank kredisi kullanabilecek!

İzmir’deki kentsel dönüşümde flaş gelişme! Tüm yetki belediyeye verildi!

Motorin fiyatlarında beklenen gün geldi: Bu gece tam 1 lira 64 kuruş indirim yapılacak! Sürücüler dikkat! 


 


Geri Dön