28 / 04 / 2024

Bakan Şimşek'ten yeni dönem açıklaması: O firmalar Türk Eximbank kredisi kullanabilecek!

Bakan Şimşek'ten yeni dönem açıklaması: O firmalar Türk Eximbank kredisi kullanabilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamada, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların teminat mektubu haricinde farklı teminatlarla da Eximbank kredisi kullanabileceği bilgisi verildi.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçıların Türk Eximbank kredilerine erişiminde yeni bir dönemi başlattıklarını söyleyerek, “Türk Eximbank, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların finansman sorunlarını çözme amacıyla, teminat mektubunun yanı sıra farklı teminat türleriyle kredi kullandırılmasını sağlayacaklarını açıkladı.

EXİMBAK'IN SERMAYESİ ARTIRILACAK!

Bu dönemde ihracatçıların finansmana erişiminr öncelik verdiklerini aktaran Şimşek, bu amaçla Türk Eximbank’ın sermayesini temmuz ayında yüzde 49 artırarak 20,6 milyar liraya yükselttiklerini anımsattı.

Şimşek, ihracatçıların Türk Eximbank kredilerine erişiminde yeni bir dönemi başlattıklarını belirtirken, Türk Eximbank’ın ülkenin ihracat odaklı büyüme hedefine hizmet etmek amacıyla başlattığı, uluslararası en iyi uygulamalar doğrultusunda hazırlanan stratejik dönüşüm programında önemli bir adımı daha hayata geçirdiğini söyledi.

Bakan Şimşek ten yeni dönem açıklaması: O firmalar Türk Eximbank kredisi kullanabilecek!

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ İHRACATA ÖNCELİK

Bu mekanizmalar tasarlanırken özellikle katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların, finansman zorlukları nedeniyle ihracat artışı sağlayamamasının önüne geçmeyi amaçladıklarını belirten Şimşek, Türk Eximbank, ihracatçıların teminat mektubunun yanı sıra farklı teminat türleriyle de kredi kullanabilmesine yönelik çalışmalarını tamamlayarak uygulamaya almış ve ihracatçıların finansmana erişiminin kolaylaştırılması yönünde önemli bir adım attığını belirtti.

Bu kredi ile teminat yapısının çeşitlenmesiyle, ihracatçıların teminat mektubu komisyonları nedeniyle artan finansman maliyetlerini düşürmelerine ve bunun yanı sıra diğer bankalardaki kredi limitlerini de daha etkin kullanmalarına olanak sağlanacak.

TÜRK EXIMBANK KÂRINI YÜZDE 49.2 ARTIRDI

Türkiye İhracat Kredi Bankası (Türk Eximbank)'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a yapılan açıklamaya göre, bankanın geçen yılın üçüncü çeyrek döneminde 1 milyar 991 milyon 446 bin TL olan net kârı, bu yıl 2 milyar 972 milyon 169 bin TL'ye yükseldi. Böylece söz konusu dönemde bankanın kârı yüzde 49,2 arttı.

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Yeni yeni yol haritası nasıl olacak?

Bakan Şimşek resmen açıkladı! Emekli ve memur maaşlarından her ay tam 2 bin TL kesilecek!

Geri Dön