27 / 04 / 2024

Bakan Şimşek resmen açıkladı! Emekli ve memur maaşlarından her ay tam 2 bin TL kesilecek!

Bakan Şimşek resmen açıkladı! Emekli ve memur maaşlarından her ay tam 2 bin TL kesilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ve memur aylıklarına 14 yıldır uygulanan sistemin sona ereceğini paylaştı. 2024’ten itibaren artık emekli ve memurların aylıklarından her ay kesinti yapılacak.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ve memur aylıklarının 2024’te nasıl olacağını açıkladı. 14 yıldır uygulanan politikanın son bulacağını ifade etti.

O SİSTEME SON VERECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in TGRT Haber'den Cem Küçük'e yaptığı yeni açıklamaya göre, bu yıl itibarıyla uygulayacakları yeni uygulamanın ayrıntıları ortaya çıktı.

Yapılacak sistem değişikliği, Ocak 2024’te aylıklara yansıtılacak zam oranından yaklaşık 2 bin lira kesintiye gidilmesine neden olacak.

2009 itibarıyla aylıklara yansıtılan enflasyon farkının üzerine refah payı ilave etme yoluna giden hükümet, son dönemlerde yüksek enflasyonlar karşısında yüzde 10 seviyelerinde refah payı uygulaması ile günden güne düşen memur ve emekli aylıklarını dengelemeye çalışıyordu.

Bakan Şimşek resmen açıkladı! Emekli ve memur maaşlarından her ay tam 2 bin TL kesilecek!

MAAŞTA KESİNTİ YAPILACAK

Yeniçağ'ın haberine göre, Bakan Şimşek, başlatılan parasal sıkılaşma politikalarının bir ayağının da çalışan ücretlerinde düzenlemeye gitmek olduğunu belirtirken, milyonlarca memur ve emeklinin aylığında yeni kesintiler olacak.

Daha önce verilecek enflasyon farkının ölçülen enflasyona göre değil, öngörülen enflasyona göre verilmesi gerektiğini paylaşan Bakan Şimşek, konuya ilişkin yaptığı açıklama ile bu yıl sonunda memur maaşlarına enflasyon farkı oranında zam yapılacağının altını çizdi.

2024 MAAŞLARINA YANSIMAYACAK

Milyonlarca memur, TÜİK tarafından paylaşılacak enflasyon oranında ücret artışı alacak. Normal koşullarda ilave edilmesi beklenen yüzde 10'luk refah payı ise 2024 maaşlarına yansıtılmayacak. Bu düzenleme, halihazırda 22 bin 17 lira seviyelerinde olan minimum memur maaşından, Ocak 2024’te yapılacak zamda yaklaşık 2 bin lira kesilmesi demek.

Bakan Şimşek resmen açıkladı! Emekli ve memur maaşlarından her ay tam 2 bin TL kesilecek!

SEYYANEN ARTIŞ GÜNDEMDE

Emekli aylıkları için yapılacak uygulamada farklı değerlendirmeler uygulanacak. Hükümet, an itibarıyla aldığı emekli maaşı belirli bir seviyenin üzerinde olanlar için daha sınırlı bir artış yapmaya hazırlanırken minimum emekli aylığı olan 7 bin 500 lira ve yakınında emekli maaşı alanlar içinse seyyanen bir zam yapılacak.

Martta yapılan 2 bin TL’lik zamla beraber 7 bin 500 liraya yükseltilen en düşük emekli maaşına temmuzda hiçbir güncelleme gelmezken, rekor enflasyon karşısında emekli aylığı ile geçinmenin olanaksız olması taban aylık uygulamasında tarihi bir artışa sebep olabileceği konuşuluyor.

Kentsel dönüşüm düzenlemesi resmen yasalaştı!

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Vali Toraman, inşası devam eden deprem konutlarına ilişkin incelemelerde bulundu!


Geri Dön