27 / 04 / 2024

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı yapan bazı teşebbüslere ilişkin soruşturma açılmasına karar verdi.



Rekabet Kurumunun resmi internet sitesindeki duyuruya göre, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren teşebbüslerin beraber fiyat belirlemek ve bölge/müşteri paylaşımı yapmak suretiyle Rekabetin Korunmasına İlişkin Yasa’nın ilgili maddesini ihlal ettikleri iddialarına ilişkin yürütülen ön araştırma kurul tarafından karara bağlandı.

HATAY'DA FAALİYET GÖSTEREN FİRMALARA SORUŞTURMA AÇILDI

Bu doğrultuda, Hatay'da faaliyet gösteren, OYAK Çimento Fabrikaları AŞ, Çimko Çimento ve Beton San. Tic. AŞ, Ceyhan Hazır Beton İnş. Nak. Mad. Petrol Ürünleri Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti ve bunun yanı sıra, M.M. Tiftik Kardeşler Nak. İnş. Emlak Petrol ve Tarım Ürünleri Pazarlama San. Tic. Ltd. Şti’ne soruşturma açıldı. Aynı zamanda, Ekintaş İnş. San. ve Tic. AŞ, Kadir Soylu Beton Demir İnş. Petrol Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti, KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton San. ve Mad. İşletmeleri AŞ, Filitoğlu İnş. Petrol Gıda Turizm Nak. San. ve Tic. AŞ’ye soruşturma açıklığı açıklandı.

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

İŞTE SORUŞTURMA AÇILAN MALATYA'DAKİ FİRMALAR

Öte yandan, Malatya'da faaliyet gösteren Acemoğulları Beton Kum Ocağı Nak. Harfiyat Tic. ve San. Ltd. Şti, Betontek Yapı Elemanları İnş. Taah. Mad. Petrol Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti, Çınarlar Beton İnş. ve İnş. Malz. Nak. Akary. Gıd. Bes. İth. İhr. Tic. ve San. Ltd. Şti, Çimbeton Hazırbeton ve Prefabrik Yapı Elemanları San. ve Tic. AŞ ve bununla beraber, Çimko Çimento ve Beton San. Tic. AŞ, Çimya Çimento İnş. Yapı Malzemeleri Makine Enerji Mad. İç ve Dış Tic. AŞ, Erva Hazır Beton Otelcilik Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti, Kavuksan İnş. Beton Petrol San. ve Tic. AŞ, Mabetaş Malatya Beton Yapı Elemanları ve Mad. San. ve Tic. AŞ ve Recydia Atık Yönetimi Yenilenebilir Enerji Üretimi Nakliye ve Lojistik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye rekabet soruşturmasının açıldığı belirtildi.

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

ANKARA'DAKİ FİRMALAR

Ankara'da da bazı hazır beton üreticilerinin iş gücü pazarına ilişkin rekabeti kısıtlayıcı anlaşma/uyumlu eylem vasıtasıyla ilgili yasanın söz konusu maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti için, Baştaş Hazır Beton Sanayi ve Ticaret AŞ, Birlik Hazır Beton ve Yapı Anonim Şirketi, Güven Grup Hazır Beton Hafriyat İnşaat Madencilik Petrol Nakliyat Ticaret Limited Şirketi, Kandemir Beton İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ, Kocalar Hazır Beton ve İnşaat Malz. Nak. Sanayi Ticaret Ltd. Şti ve aynı zamanda, Kolsan İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, Limmer Beton İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Oyak Çimento Fabrikaları AŞ, Limak Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Ozan Hazır Beton İnşaat Madencilik Nakliye Petrol Otomotiv Kuyumculuk Ticaret Anonim Şirketi, Polat Hazır Beton ve Beton Prefabrik Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, SUysal Beton İnşaat Nakliyat Hafriyat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’ne soruşturma açıldı. Alınan bilgilere göre, SY  Ankara  Hazır Beton İnşaat Nakliyat Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Votorantim Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Yiğit Hazır Beton Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, YuBet İnşaat Petrol Nakliye Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve son olarak, Zirve Gurup Hazır Beton İnşaat Petrol Madencilik Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ’ye soruşturma açılması kararlaştırıldı.

Kentsel dönüşüm düzenlemesi resmen yasalaştı!

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı...

Emlak sektöründe takas dönemi başladı! Kredi getirili konutlar takas ediliyor!


Geri Dön