06 / 05 / 2024

Vali Toraman, inşası devam eden deprem konutlarına ilişkin incelemelerde bulundu!

Vali Toraman, inşası devam eden deprem konutlarına ilişkin incelemelerde bulundu!

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen kentte, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapımına başlanan konutlara yönelik incelemelerde bulundu.



Elazığ Valisi Ömer Toraman, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen ilde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapımına başlanan konutlarla ilgili incelemelerde bulundu.

Kent merkezinde deprem konutları şantiye alanlarında incelemelerde bulunan Vali Toraman, çalışmalarda gelinen aşamaya yönelik yetkililerden bilgi aldı.

Toraman, basın mensuplarına, 6 Şubat tarihindeki depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde, konutları ağır hasarlı depremzedelerin konut ihtiyacının karşılanması için hızla deprem konutlarının ihalelerinin gerçekleştirilerek, inşasına başlandığını ifade etti.

Diğer taraftan, hasar tespit çalışmaları da yapıldığını, itiraz süreçlerinin sona ermesinin ardından ağır hasarlı binaların yıkımına başlandığını söyleyen Toraman, "Elazığ'da 10 bin 679 evimiz ağır hasarlıydı. Bugüne kadar yaklaşık 7 bin evin yıkımını gerçekleştirdik. Kalan binaların da kısa zaman içinde yıkımını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Vali Toraman, inşası devam eden deprem konutlarına ilişkin incelemelerde bulundu!

15 KASIM İTİBARIYLA KESİNLEŞECEK

Vali Toraman, inşa edilen deprem konutları için hak sahipliği başvuruların alındığını ve 15 günlük itiraz sürecinden sonra bu itirazların incelendiğini paylaşarak, yürütülen çalışmalar sonucunda hak sahipliklerinin 15 Kasım itibarıyla kesinleştirileceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla deprem konutlarının imalatına hızlı bir şekilde başlandığına işaret eden Toraman, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kapsamda, Elazığ’ın kent merkezinde 3 etapta ihaleler yapıldı. Elazığ’ın genelinde 2023 depremi için 2 bin 457 konutun imalatı sürüyor. Merkezde 3 şantiyede toplam 1887 konutun imalatı devam ediyor. Buralardaki binalarımızın kaba inşaatı hemen hemen tamamlandı. Fiziki gerçekleşmeleri yaklaşık yüzde 60'a yakın dolaylarında. Hem  TOKİ  hem müteahhit firmalar çaba içerisindeler. Yıl sonuna kadar 1887 konuttan 1174'ünü inşallah tamamlamış olacağız. Dolayısıyla insanlara dağıtımını sağlayacağız."

Vali Toraman, inşası devam eden deprem konutlarına ilişkin incelemelerde bulundu!

"DEPREM KONUTLARINI HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ"

Toraman, ilçelerden Palu'da 428, Ağın'da 142 konutun inşası için ihalelerin tamamlandığını ve inşaat işlemlerinin sürdüğünü aktararak, il genelinde yapımı devam eden deprem konutlarının büyük ölçüde depremin yıl dönümünde hak sahiplerine teslim edilmesi için gayret gösterildiğinin altını çizdi.

Şantiyeleri gezdiklerini, ekiplerin vardiyalı çalışarak, gayret gösterdiğini ifade eden Toraman, bu çalışmalarda emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

Toraman, "İnşallah 2020 yılındaki depremde olduğu gibi 6 Şubat depreminden sonra da hak sahiplerine depreme dayanıklı, güvenli ve sağlam konutları teslim etmiş olacağız” dedi.

Kentsel dönüşüm düzenlemesi resmen yasalaştı!

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Ofisler yeniden dolmaya başladı! Kiralar resmen tavan yaptı!


Geri Dön