28 / 04 / 2024

Olası İstanbul depremi için düğmeye basıldı! Önlemler peş peşe alınacak!

Olası İstanbul depremi için düğmeye basıldı! Önlemler peş peşe alınacak!

Kartal Belediyesi olası İstanbul depremi farkındalığı için deprem ve kentsel dönüşüm konulu panel gerçekleştirdi. 



Kartal Kent Konseyi ve Jeofizik Mühendisleri Odası ve Kartal Belediyesi işbirliği ile Kartal’da ‘Deprem ve Kentsel Dönüşüm’ paneli düzenlendi.

Olası İstanbul depremi ve kentsel dönüşümün ele alındığı panele Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, siyasi partilerin temsilcileri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Kartallı muhtarlar ve Kartallı vatandaşlar katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Kartal Kent Konseyi Başkanı Av. Türkan Kurtulmaz Öztürk yaptı. Konuşmasında kısa bir süre önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilerek yasalaşan yeni Kentsel Dönüşüm Yasası’na vurgu yapıldı. Yasanın bazı riskler barındırdığını söyleyen Öztürk, yasadaki bazı değişikliklerden örnek vererek uyarılar yaptı.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Bayram Ali Baştan da gerçekleştirdiği konuşmada Kartal Belediyesi’nin ‘kentsel dönüşümü’ gündemine alan ilk belediyelerden biri olduğunun altını çizerek konuyla ilgili bazı örnekler verdi. Panelin diğer bir konuşmasını ise TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Burak Çatlıoğlu yaptı. Açılış konuşmalarından sonra deprem ile ilgili kısa bir film gösterimi yapıldı. 

Olası İstanbul depremi için düğmeye basıldı! Önlemler peş peşe alınacak!

İSTANBUL'DA OLASI DEPREM RİSKİ

Film gösteriminden sonra moderatörlüğünü Zafer Demir’in gerçekleştirdiği ‘Kartal, Deprem ve Kentsel Dönüşüm Paneli’ başladı. Panelde ilk konuşmacı olan İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan  ‘Dünya ve Ülkemizde Son Depremler’ adlı bir sunum yaptı ve 6 Şubat depreminin 103 milyar dolardan fazla kayba sebep olduğunu vurguladı.

Türkiye’de son 120 senede gerçekleşen depremlerden hayatını kaybedenlerin sayısının 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlerle eşit olduğuna dikkati çeken Eyidoğan’ın kentsel dönüşüm üzerine yoğunlaştırdığı sunumdan sonra diğer konuşmacılar sunumlarını gerçekleştirdi.

Panelde Kartal Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Bayram Ali Baştan,  Kartal’da gerçekleşen süreçlerle ilgili bilgiler verdi. 

Panel de ‘Deprem Öncesi ve Sonrası Alınacak Önlemler’ adlı bir sunum yapması planlanan Kartal Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü personeli Tarık Boyoğlu ise kentsel dönüşüm hakkında soruların fazlalığı ve zaman darlığı sebebiyle başka bir panel de sunum yapmak üzere sözü diğer uzmanlara bıraktı.

İSKİ'den son dakika açıklaması! İstanbul'un bazı ilçelerinde su kesintisi uygulanacak

Bakan Şimşek'ten yeni dönem açıklaması: O firmalar Türk Eximbank kredisi kullanabilecek!


Geri Dön