28 / 04 / 2024

Kırşehir Bağbaşı TOKİ 3. etap projesindeki hak sahiplerinden tepki!

Kırşehir Bağbaşı TOKİ 3. etap projesindeki hak sahiplerinden tepki!

Kırşehir'in Bağbaşı ilçesindeki TOKİ 3. etap projesi kapsamında, seneler geçmesine rağmen bir türlü konutları teslim edilmeyen hak sahipleri duruma tepki gösterdi.



Kırşehir'in Bağbaşı ilçesindeki  TOKİ  3. etap projesi kapsamında, seneler geçmesine rağmen bir türlü konutları teslim edilmeyen hak sahipleri duruma tepki gösterdi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Ömer Duran'ın haberine göre; Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, Kırşehir’e gelişinde bölgeye uğramadığını belirten vatandaşlar, “Gerekirse Ankara’ya da gideriz, bu yolu da keseriz” dedi. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, konuya ilişkin açıklamasında hak sahiplerine evlerini alacaklarını söyledi. 

Kırşehir Bağbaşı TOKİ 3. etap projesindeki hak sahiplerinden tepki!

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, devlete konuyla ilişkin çağrıda bulundu. Metin İlhan yaptığı çağrıda, “Buradaki mağdurlar ne milyarder ne de milyoner. Bu insanların mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Beşli çeteye, yandaşlara sağladığınız imkânları bu mağdur insanlara da sağlamanızı istiyoruz” diye konuştu.

Kırşehir'in Bağbaşı ilçesinde TOKİ 3. etap projesnin yüzde 90’ı tamamlandı ve Şubat 2019'da teslim edilmesi planlanıyordu. Bin 1996 konutluk Bağbaşı TOKİ 3. etap projesindeki hak sahipleri, şantiyede bir araya geldi ve teslim alamadıkları evleri için tepki gösterdi. 

CHP’li İlhan, yaşanan mağduriyetin artık siyaseti aştığını vurgulayarak AKP Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’nin de şantiyeye gelmesi gerektiğine dikkat çekti. İlhan “Biz buraya siyasi rant için gelmedik. Sizin mağduriyetinizin çözülmesi için buradayız. AKP milletvekili de gelsin. Gidelim TOKİ’ye, durumu iletelim. Hatta sizlerin temsilcileri de gelsin” diye konuştu. 

TOKİ, Uşak'ta yer alan 98 bin metrekarelik 2 araziyi satıyor mu?


Geri Dön