28 / 04 / 2024

TOKİ Kırşehir Bağbaşı 3. Etap Projesi'nin akıbeti TBMM'de!

TOKİ Kırşehir Bağbaşı 3. Etap Projesi'nin akıbeti TBMM'de!

TOKİ Kırşehir Bağbaşı 3. Etap Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan,  TOKİ  Kırşehir Bağbaşı 3. Etap Projesinin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. İlhan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li İlhan, ''Anayasamızın 57. Maddesi'nde ''Devlet şehirlerin özelliklerini ve çevre şartlarını gözeten bir planlama çerçevesinde, konut ihtiyacının karşılayacak tedbirleri alır, ayrıca toplu konut teşebbüslerini destekler'' şeklinde de ifade edilen konut hakkı, devletimizin tüm vatandaşlarımıza özellikle de dar gelirlilere karşı olan asli bir görevi ve sorumluluğudur. TOKİ Kırşehir Bağbaşı 3. Etap Projesi konutları teslim tarihi üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen henüz hak sahiplerine teslim edilememiştir'' diye konuştu. 

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan'ın soruları:
1- TOKİ Kırşehir Bağbaşı 3. Etap Projesi konutları vatandaşlarımıza ne zaman teslim edilecektir?
2- Teslim tarihi üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen konutların hala teslim edilmemiş olmasının nedenleri nelerdir?
3- Yaşanan mağduriyetin giderilmesi adına, Kırşehir Belediyesi'nin çevre düzenlemesi, alt yapı ve peyzaj gibi işlerin tamamlanması için iş birliği teklifine TOKİ neden bir cevap vermemiştir?
4- Kura yoluyla verilen dairelerin bazı şahıslar tarafından dar gelirli vatandaşlarımızdan toplanarak usulsüz kazançlar sağlandığı iddiaları da yer almaktadır. Söz konusu iddialara ilişkin bir çalışmanız var mıdır?


Geri Dön