27 / 04 / 2024

TOKİ, Uşak'ta yer alan 98 bin metrekarelik 2 araziyi satıyor mu?

TOKİ, Uşak'ta yer alan 98 bin metrekarelik 2 araziyi satıyor mu?

TOKİ, dar gelirli vatandaşlar için Uşak ilinde inşa ettiği konutlarda “yeşil alan ve spor tesisi” olan alanı satıyor. İYİ Partili Savaş, konuya ilişkin açıklama yaptı ve Uşak Belediyesi'ne ve diğer yetkililere çağrıda bulundu. 



TOKİ, dar gelirli vatandaşlar için Uşak ilinde inşa ettiği konutlarda “yeşil alan ve spor tesisi” olması planlanan alanı satıyor. Sözcü Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre;  7 bin 500 vatandaşın oturduğu  TOKİ  konutlarının tam ortasında bulunan 98 bin metrekare büyüklüğündeki 2 arsanın satışına karar verildi.

Uşak ilinde bulunan TOKİ evlerindeki birisi 60 bin metrekare, diğeri 38 bin metrekare büyüklüğe sahip toplam 98 bin metrekare büyüklüğündeki iki arazi,  ihale yolu ile satışa sunuldu. TOKİ'nin 2 arsayı satma kararı TOKİ sakinlerinin tepkisine neden oldu. İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, TOKİ'nin toplam 98 bin metrekare büyüklüğündeki 2 alanı satmasının etik olmadığını dile getirerek, Uşak Belediyesi'ne ve diğer yetkililere çağrıda bulundu. 

TOKİ, Uşak ta yer alan 98 bin metrekarelik 2 araziyi satıyor mu?

İYİ Partili Savaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Uşak Belediyesi imar planında bu 40 bin metrekarelik alan ağaçlandırılacak alan, futbol sahası ve çocuk parkı olarak gösterilmektedir. Bu alan rekreasyon alanı olarak tasarlanıp, yürüyüş alanı, koşu parkı ve dinlenme ünitelerinin olması gerekirken satışa sunulacak hale getirilmiştir. Ağaca, ormana ve çocukların oyun alanına saygısı olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Sayın Belediye Başkanı'nın bu duruma el atmasını istiyoruz. Belediye yönetiminin ivedilikle bu konuya el atmasını istiyoruz. Belediye yönetiminin bu konuda tavır almasını ve TOKİ vatandaşlarından yana çıkmasını istiyoruz." 

TOKİ'den o illere 1.700 yeni konut geliyor!


Geri Dön