28 / 04 / 2024

Bir TOKİ mağduriyeti de bu şehirden! 2020'de kuraları çekilen konutlar hala teslim edilmedi!

Bir TOKİ mağduriyeti de bu şehirden! 2020'de kuraları çekilen konutlar hala teslim edilmedi!

Kuraları 2020 yılında çekilen ve hala teslim edilmeyen TOKİ Konutları ile ilgili olarak bir açıklama da İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar'dan geldi. Habip Yaşar yaptığı açıklamada vatandaşların maliyet hesaplamalarında mağduriyetler yaşadığını söyledi.



Geçtiğimiz günlerde eylem yapan  TOKİ  mağdurları ile ilgili olarak her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. 2020'de kuraları çekilen TOKİ konutların teslimlerinin hala gerçekleştirilmediği belirtildi.

Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren konuyu gündeme taşıyan İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, kendilerine teslim edilmeyen 150 sosyal konut için yapılan maliyet hesaplamasında mağduriyetler yaşandığı söyledi.

Habip Yaşar açıklamasında Madenli hemşerilerinin 2020'de kurası çekilerek hak sahibi oldukları ve halen daha kendilerine teslim edilmeyen toplamda 150 sosyal konutta mağduriyet yaşadıklarını söyledi. 

Bir TOKİ mağduriyeti de bu şehirden! 2020 de kuraları çekilen konutlar hala teslim edilmedi!

“ARTAN İNŞAAT MAALİYETLERİ VATANDAŞLARIN BELİNİ BÜKÜYOR”


21 Mayıs 2020'de kura çekilişi gerçekleştirilen Maden'deki 150 Sosyal Konut’un vatandaşlara yansıyacak maliyeti ile on gün sonrasında 1 Haziran 2020 tarihinde kuraları çekilen Elazığ İl Merkezi’ndeki 1.250 Sosyal Konut’un yine vatandaşa yansıyan maliyeti arasında herhangi bir fark olmaması gerektiğini dile getiren Madenliler, Sosyal Konut Projesi’nin plânlaması ve tanıtımı esnasunda Cumhurbaşkanı’ndan, dönemin Hazine ve Maliye Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı’na varıncaya dek kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyor.

1 Nisan 2021'de dönemin İYİ Parti Erzurum Milletvekili Sayın Naci Cinisli'nin yine dönemin Çevre Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a Maden konutları ile alakalı yazılı soru önergesi verdiğini ama aradan geçen 4 senenin sonucunda herhangi bir gelişme olmadığı gibi hak sahibi Madenlilerin de artan inşaat maliyetleri karşılığında büyük mağduriyetler yaşayacağını söyledi.

“VATANDAŞIN MAĞDURİYETLİĞİ BÜYÜYOR”


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada madenli hemşerilerinin 2020'de 140 bin TL ile 210 bin TL arasında fiyatla aylık 894 TL'den başlangıç gösteren sabit taksitler ve 240 ay vadeyle bu konutlara sahip olabileceğini hesaplayarak proje başvurduklarını kaydeden Habip Yaşar, İYİ Parti olarak bu yaşanan sorunların 1. derecede takipçisi olduklarını ve TBMM gündemine taşınan bu meselenin en kısa zamanda çözülmesi noktasında girişimlerini sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

 

Pucca'dan ev sahiplerine savaş: Evdeki rutubetten ağrımayan kemiğim kalmadı, sonuna kadar yasal haklarımı kullanacağım! 

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

Emekli bayram ikramiyesinde yeni rakamlar: Emekli ikramiyeleri 8 ya da 10 bin TL olacak! 4 formül var!


Geri Dön