28 / 04 / 2024

Vera Vizyon projesi mağdurları bugün eylem yapacak!

Vera Vizyon projesi mağdurları bugün eylem yapacak!

15 gün önce Esenyurt Belediyesi'nde eylem gerçekleştiren Vera Vizyon Projesi mağdurları bugün yine belediyeyi protesto edecek.



15 gün önce Esenyurt Belediyesi'nde eylem gerçekleştiren Vera Vizyon Projesi mağdurları bugün yine belediyeyi protesto edecek. 


ARALARINDA 150'yi aşkın pilotun da bulunduğu 240 ailenin 4 yıl önce başlayan ev sahibi olma umudu hüsranla bitti. Esenyuıt'ta yapılması planlanan Vera Vizyon Projesi için 21 milyon lirayı aşkın para toplandı. İsim değiştiren projedeki dairelerin Araplara pazarlandığı ortaya çıktı. 

'Dolandınldiklan' iddiası ile Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan 540 kişi Vera Vizyon Mağdurlan Derneği çatısı altında bir araya gelerek hukuk mücadelesi başlattı. Derneği yetkililerinden alman bilgiye göre, Esenyurt'ta Vera Vizyon (Wish İstanbul) adlı projeden ev sahibi olmak isteyen yüzlerce kişi daire başı 70 bin lira olmak üzere 2010 yılında kurulan Saylan İnşaat hesabma para yatırdı. 


TEMELİ BİLE ATILMADI 


Şirket yetkilileri, henüz temeli atılmayan projede bulunan konutlan ikili ilişkileri kullanarak pazarlamaya başladı. THY'de görevli pilotlarının da ar alarmda bulunduğu 300'e yalan havayolu çalışanı ile sözleşme imzalandı. Sözleşmelerin bir bölümü PİLVAK merkezinde imzalandı. Paralar, Saylan İnşaat'ın banka hesabma yatınldı. Şirket sahipleri, projelerin yapılacağı arsaların kendilerine ait olduğunu belirtti. Evler 24 ay içinde teslim olacaktı. Tapular ise sözleşmeden 6 ay sonra teslim edilecekti. 

Ancak evler bir türlü teslim edilmeyince, durumdan kuşkulanan konutzedeler, konut yapılacak arsa üzerindeki kat karşılığı şerhin de usulsüz olarak kaldırıldığını öğrendiler. Konut sahibi olma umudu ile para yatıran konutzedeler, şirket yetkililerinin kendi paraları ile başka firmalar üzerinden başka projeler geliştirdiğini öğrendi. Aynca, para yatırdıklan şirketin de el değiştirdiği bilgisine ulaştılar. Dernek tarafından yapılan açıklamada, "Söz konusu Wish İstanbul projesi mağdur ailelerin parası ile yapılıyor. Buradaki daireler Araplara satılıyor" denildi. Mağdurlardan Ömer K.'nın Savcılığa yaptığı suç duyurusunda ."Saylan İnşaatın yetki verdiği Mamur Yapı ile arsa sahibi firma ile kat karşılığı sözleşme yapıldığı, ancak şirket yetki verilen Vahit Ş.'nin kardeşi İbrahim Ş.'nin sahte imza ve karar defteri ile arsayı üzerine alarak ,hak sahiplerinin sözleşmesini hukuksuz fesih ettiği" iddiasında bulunuldu. 

Hukuksuz haciz işlemi yapıldı MAĞDURLARIN hukuk mücadelesi devam ederken AKPli Esenyurt Belediye Başkanlığı'nın bir icraat dikkat çekti. 


Mağdurların iddiasına göre Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akboğan, 26 Haziran 2015 tarihinde Esenyurt Tapu Sicil Müdürlüğü'ne resmi yazı göndererek, söz konusu arsa üzerine herhangi bir borç olmamasına rağmen haciz koydurdu. Mağdurlar, "AKPTi belediye açıkça Vahit Ş.'nin yanında yer alarak mağduriyetimizi katlıyor. Başkan Yardımcısı Mustafa Akboğan kendini icra müdürlüğünün yerine koyarak, hukuksuz haciz işlemi yapmıştır" iddiasında bulundular. 


Sözcü


Geri Dön